Handkärm

3 tips på hur du slipper torra händer i vinter

Visst är det svårt att undvika torra och fnasiga, kanske till och med spruckna händer under vinterhalvåret! För att göra det måste man bli medveten om vad man utsätter sina händer för varje dag. Tänk efter hur du behandlar dina händer och vad du kan göra för att undvika torrhet. Behöver du hjälp? Lugn, vi listar våra bästa tips nedan!

Vad använder du för tvål?

Att tvätta händerna i dessa tider är VIKTIGT för att undvika bakterier och sjukdomar! Men en vanlig tvål tvättar inte bara bort smuts och bakterier utan även hudens egna fettlager. Använd istället en naturlig tvål utan kemikalier som både rengör och återfuktar utan att förstöra. Du hittar flera naturliga alternativ hos oss! Klicka HÄR för att se mer.

Hur tvättar du dina händer? 

Om du utsätter dina händer för stora temperaturväxlingar så är risken stor att de torkas ut av vattnet. Visst kan det vara skönt att värma upp händerna med varmt vatten efter att man varit ute och blivit kall. Men för att undvika ytterligare uttorkning som vintern redan bidrar med genom torr och kall luft, bör du tvätta dina händer med ljummet vatten.

Vad smörjer du dina händer med?

Om du inte använder en snäll, naturlig och kemikaliefri handkräm idag så vill jag inspirera dig till att börja! Konventionell hudvård innehåller oftast syntetiska kemikalier som kan vara miljöfarliga och orsaka allergiska reaktioner. Det låter väl inte som något man vill köpa och lägga på sin hud? En naturlig handkräm däremot, innehåller vårdande ingredienser från naturen som återfuktar din hud på riktigt! Till exempel handkrämen från c/o Gerd med hjortronfröolja och sheasmör, som är tillverad i Lappland utav egenplockade hjortron. En miljövänlig, svensktillverkad, ekologisk produkt, den vill man mer än gärna lägga på huden! Helst bada i om det skulle gå (:

Ta hand om dina händer genom naturlig hudvård!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *