naturligt ekologiskt schampo

4 ingredienser som du bör undvika för ett friskare och starkare hår

Du har förmodligen hört talas om hårvård som är SLS-fri och att det ska vara så mycket bättre att använda hårvårdsprukter som inte innehåller SLS. Men har du någon gång fått en ordentlig förklaring om vad SLS är och hur det påverkar dig? Jag tycker det är dagas att vi går igenom det här i bloggen och att vi hjälps åt att informera varandra om farliga ämnen som finns i alldeles för många skönhetsprodukter på marknaden.

SLS är en förkortning för “Sodium Lauryl Sulfat” och är tencider som finns i många konventionella schampoon. Är du rädd om ditt hår ska du vara medveten om att alla hårvårdsprodukter och stylingprodukter som innehåller SLS många gånger hindrar håret från att växa som det ska. Vill du att håret ska växa i sin bästa miljö, är det om det är fritt från störande kemikalier. naturligt ekologiskt schampo
SLS är alltså en av de ingredienser som är värd att hålla utkik efter. Men vilka kemikalier är det mer du bör avstå för att skapa de bästa förutsättningarna för att ditt hår ska växa och må bra? Här är 4 ingredienser som du bör undvika i din hårvård:
  • Sodium Lauryl och Laureth sulfater (SLS)

SLS är den ingrediens det pratas mest om just nu och den jag redan nämnt i texten ovan. Detta är de kemikalier som producerar ett rikt lödder och är egentligen väldigt starka rengöringsmedel. Dessa kemikalier är kända för att orsaka irritation och kan även medföra inflammation och klåda om du har känslig hårbotten. Men även om du inte har problem i dagsläget kan SLS rubba din egna produktion av naturliga oljor och leda till problem i framtiden.

  • Isopropylalkohol

Detta ämne kan precis som SLS störa din hårbottens egna produktion av naturliga oljor. Det är ett lösningsmedel som används inom industrin för att rengöra och frigöra oljor. Detta ämne har sitt ursprung från petrokemi.

  • Formaldehyd
Förutom att det är ett kemiskt konserveringsmedel som dödar bakterier, goda som onda, är ämnet känt cancerframkallande. Ett ämne som även är irriterande för ögon, andningsvägar och kan orsaka hudinflammation.
  • 
Propylenglykol

Detta är en alkoholförening som associerats med hudirritation, kontaktdermatit och urtikaria, och kan även irritera ögon och lungor.

Nu känner du säkert att dessa ingredienser inte är något du vill utsätta din hälsa för. Idag råder många diskussioner om hur mycket av de ämnen som finns i våra skönhetsprodukter absorberas in i våra kroppar. Tänk på att när du använder kemiska produkter till ditt hår eller din kropp händer det ofta något vi inte alltid kan se med blotta ögat, men väljer du naturliga produkter istället för kemiska innebär det ändå att du begränsar din exponering för potentiellt farliga kemikalier och de negativa effekter de kan ha på din hälsa. Det finns många bra ekologiska och naturliga alternativ.naturligt ekologiskt schampo
Välj exempelvis schampo från Maria Åkerberg som innehåller milda rengörande ingredienser från kokosolja och majs vilka tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel.

Maria Åkerberg - ekologiskt och giftfrittVälj produkter som innehåller ingredienser som är bra för dig. På riktigt <3

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *