Kosttillskott

5 kosttillskott för en friskare vinter!

Dagarna blir kortare och mörkret infaller sig allt tidigare på eftermiddagarna. Hur är det med energin? Känner du dig trött och orkeslös? Detta är helt naturligt! Nästan alla påverkas av mörkret och vi går in i ett helt annat tempo. Visste du att i princip alla som bor i Sverige har brist på D-vitamin? I detta inlägg tipsar jag om mina 5 viktigaste tillskott för att orka med vintern.

Kosttillskott

D-vitamin är något jag rekommenderar alla att äta! Dels för att känna sig lite piggare och motverka depression, men också för att stärka immunförsvaret. Dessutom är D-vitamin viktigt för att bidra till att stärka ditt skelett eftersom att det behövs för att kunna ta upp kalcium. Tyvärr är det väldigt svårt att få i sig tillräckliga doser genom kosten, men vill du ändå fylla på lite extra genom maten så hittar du D-vitamin i äggula, lax, makrill och mejeriprodukter som är berikade med D-vitamin. Vill man vara säker på att få i sig en bra dos har Better You D-vitamin som ligger i kapslar tillsammans med kokosolja som optimerar upptaget. Vill man ge D-vitamin till barn så funkar Holistics droppar väldigt bra då du kan anpassa dosen beroende på barnets ålder.

Kosttillskott
Så fort luften blir kallare och torrare upplever många att huden blir torr, livlös och grå. Håret känns torrt, händerna är konstant torra och läpparna är nariga. Inte så konstigt med tanke på väderomslaget. Här är det givetvis viktigt att använda bra produkter utifrån för att ge näring och skydda, men man kan också hjälpa kroppen inifrån. Jag vill verkligen tipsa er om Svartvinbärskapslar från Q for skin som innehåller omega 3-6-9 i en otroligt lättupptaglig form som kan tas upp även av känsliga och stressade magar. Dessa kapslar ger näring till huden och kan motverka torrhet. För en “normal” hud rekommenderar jag två kapslar per dag i samband med måltid, men har man besvär med sin hud så kan man öka dosen till minst fyra kapslar per dag. Tar du fler än två kapslar per dag kan det vara bra att dela upp dem och ta vid två olika tillfällen, t.ex. med frukost och middag.
Kosttillskott
Ni är säkert många som hört talas om probiotika, nämligen goda magbakterier. Men varför är det egentligen viktigt med bra bakterier i magen? Att magen är en väldigt styrande del i vår kropp har vi förstått mer och mer, och även vårt immunförsvar sitter till stor del i magen. Magen har en väldigt viktig roll i vår kropp men många glömmer att ta hand om den. Vi stressar, äter dålig kost, sover dåligt och ändå tror vi att allt ska funka precis som vi vill. När du ger magen en probiotika av bra kvalitet hjälper du den en bit på vägen. De bra bakterierna kan hjälpa dig att lättare stå emot förkylningar och andra sjukdomar och hjälper dessutom till med näringsupptaget. För om inte magen kan ta upp näring så kan vi ju stoppa i oss massor med fin näring men den kanske mest passerar ut. Tips är att äta en probiotika med flera olika stammar för att ge en bredd, Holistic har bra varianter både till vuxna och barn.
Kosttillskott
I detta ganska nya tillskott, KSM66 hittar du Ashwaganda som är en av de viktigaste örterna inom ayurveda med en dokumenterad effekt som sträcker sig mer än 4000 år tillbaka. Ashwagandan har en förmåga att att verka allmänt stärkande och balanserande och kan ha effekt på vårt stresshormon kortisol. Många upplever att de känner sig piggare, gladare och mindre stressade.
Kosttillskott
Supervitalis är en flytande näringsboost som ger näring och kan göra oss piggare på sikt. I denna superboost finner du hela 32 olika ekologisk frukt och grönsaksjuicer, 24 olika örter, 6 olika antioxidanter samt ytterligare mineraler, spårämnen och essentiella fettsyror.
Smidigt sätt att ge kroppen extra näring!
Känner ni er lite trötta och orkeslösa så kan faktiskt något eller några av dessa tillskott göra skillnad! Vill ni ha personliga rekommendationer får ni såklart kontakta oss så guidar vi er till rätt produkter för just dig och dina behov!
Hoppas att ni får en fin dag och känner er fulla med energi trots mörkret!
Kram Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *