Chaga

5 recept med chaga/sprängticka

Chaga är ett supernäringsrikt livsmedel som växer fritt i våra skogar och som alla kan plocka och få glädje av. Fråga markägaren om lov innan du plockar, för säkerhets skull och var försiktig så du inte skadar trädet när du plockar dem. Känner du att du inte vill ge dig ut i skogen för att ta del av nyttigheterna, finner du torkad chaga i pulverform HÄR. I detta blogginlägg kan du läsa mer om den nyttiga svampen och du får dessutom 5 spännande recept som innehåller just chaga, F E M!

Chaga är det ryska ordet för svamp och har fått den internationella betydelsen te gjort på sprängticka. Sprängticka är en svamp som växer likt en svart, knölig utväxt på björkar (även på andra lövträd men det är ovanligt). Chaga/torkad sprängticka  är riktigt nyttigt och innehåller naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triter-pener, SOD (superoxiddismutas) och aminosyrakomplex. En super-svamp helt enkelt men många nyttigheter att ta del av.

Chaga

Chagan dricks oftast i första hand som ett gott och supernyttigt te. Du tillagar det genom att blanda 2 tsk i 1 liter hett vatten. För bästa resultat – Sjud 1 msk Chaga i 2 liter vatten på lägsta värme med lock i 5 timmar.

Här kommer 5 recept:

Chaga-Coco

Om du vill kan du lyxa till det med 1 tsk honung eller kokossocker. Du kan även krydda med 1 tsk kanel.

Inga-Chaga

  • 3 dl färdigbryggt Chagate
  • 3 cm färsk, skalad ingefära
  • En skiva citron

Chaga-Chili

  • 3 dl färdigbryggt Chagate
  • Saften från en pressad citron
  • 1 tsk chilipulver

Söta vid behov.

Chagalatte

Chiachaga

Hoppas du gillar recepten och skriv gärna tillbaka till oss om du provar något utav dem ♥

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *