Mål

5 tips för att nå dina mål 2021

Ett nytt år är på ingång med nya möjligheter! Finns det någon där ute som kanske har som nyårsmål att komma i sitt livs form, börja äta mer vegetariskt, dricka mer vatten varje dag, lyckas nå till en viss position på jobbet eller stressa mindre? Vi är alla olika och har olika mål och drömmar, men ibland kan det vara svårt att strukturera upp dessa mål. I detta blogginlägg vill jag hjälpa dig att göra det lite lättare att nå dina mål, läs vidare!

Här kommer 5 viktiga steg som jag alltid går igenom när jag sätter mina mål, testa dem du också:

  • Ta en rejäl funderare på vad som är viktigt för dig. Hur vill du utveckla dessa ting, vanor, relationer eller liknande och vart vill du nå med dem?
  • Fundera ut olika kategorier som dina mål kan skrivas in under t.ex. hälsa, träning, livsstil, relationer och jobb för att få mer struktur.
  • Formulera dina mål med SMART-modellen, som står för Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsbundet. Specifikt menas med att det ska vara tydligt, ju mer specifikt målet är, desto bättre. Mätbart för att du ska kunna veta om du uppfyllt ditt mål eller ej. Som till exempel – Mitt mål är att träna minst 4 ggr i veckan varje vecka, istället för att skriva – Mitt mål är att träna mer. På så sätt blir det lättare att avgöra om du varje vecka uppnått ditt mål eller om du behöver vara mer disciplinerad veckan efter. Accepterat menas med att du själv ska acceptera vad som krävs för att nå dit du vill. Realistiskt måste målet vara för att du ska ha möjlighet att uppnå det. Ett överdrivet och orealistiskt mål gör sällan någon nytta. Tidsbundet menas med att ditt mål behöver ett slutdatum.
  • Sätt upp delmål. Kanske har du ett mål som ska fortlöpa hela året ut? Då är det lättare att sätta upp delmål för det stora målet, förslagsvis månad för månad.
  • När du skrivit ner dina mål bör du sätta upp dem på en plats där du ser dem ofta, helst varje dag. Det kan vara på kylskåpet, ytterdörren, skrivbordet eller på datorn. På så sätt blir du dagligen påmind om dina mål och vart det är du vill nå, vilket gör det lättare för dig att lyckas uppnå dem.

Jag tycker sånt här är superkul och inspirerande! Min lista inför 2021 börjar redan bli full och jag är så taggad på att jobba aktivt med mina mål. Tänk på att vara ödmjuk kring hur mycket du klarar av och se inte på målen som en slavisk plikt som måste fullföljas. Dessa är endast riktlinjer för att du lättare ska kunna nå dina mål inom en snarare framtid.

Stort lycka till!

Kram Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *