Magen

5 tips för din mage och tarm

Magen är ett av de områden vi arbetar allra mest med inom vårt yrke som hälsorådgivare då allt fler upplever besvär. Alldeles för många har alltid lite ont, känner sig svullna, är förstoppade osv. Detta har tyvärr blivit ett ”normaltillstånd” för många då det alltid har varit så. Många vi pratar med har även sökt sig till sjukvården och fått diagnosen IBS. IBS är en diagnos som egentligen inte säger så mycket mer än att du på något sätt har besvär med din mage, en så kallad irriterad tarm. Men hur gör man då när magen inte funkar som den ska? Här är 5 saker jag brukar rekommendera.

Magen

  • Jag vill börja med att rekommendera alla att se över kosten vilket är en stor del i hur magen mår. Uteslut gluten, mejeriprodukter, socker och snabbmat i den mån du kan.  Tycker du det är svårt eller behöver mer motivation till detta kan jag varmt rekommendera Nilla Gunnarssons bok som heter “Sju steg till ett friskare jag”. Klicka hem den fraktfritt HÄR.
  • Matsmältningsenzymer – Dessa små kapslar stödjer matmältningen, bryter ner stora molekyler i maten samt ökar upptaget av näring från maten. Bra för svullen mage samtidigt som kroppen kan ta upp mer näring. Du hittar dem HÄR.
  • Probiotika – Tillskott av goda bakterier till magen. Produkten jag vill rekommendera här heter Pure Biotic använder sig av ett tablettsystem som heter BioTract. BioTract optimerar upptaget av de goda bakterierna i tarmen där de gör som mest nytta. Detta innebär att tabletten är utformad för att utsöndras långsamt i kroppen och skydda mot magsyra. HÄR klickar du hem den.
  • Örter – Kan låta märkligt i vissa öron med många av våra kunder har blivit hjälpta av Sattwa Herbs örtblandningar. Finns för hård mage (HÄR), lös mage (HÄR) eller trög och stagnerad mage (HÄR).
  • Gå på toa! Ta toalett-signalerna på allvar och besök toaletten när din kropp säger att det är dags. Detta gäller oavsett om du befinner dig på arbetet, skolan, hos vännen eller vart du nu befinner dig. Att gå och hålla sig är aldrig bra för magen.

Lycka till och ta hand om magen <3

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *