sju steg till ett friskare jag - nilla gunnarsson - nillas kitchen

6 anledningar att förändra kosten

Maten du äter kan förändra ditt liv och välbefinnande. En kost utan gluten, mjölk och socker är en väg. Men vad är fördelarna av en sån förändring? På vilket sätt kan du må bättre av att utesluta dessa ämnen ur din kost? Här är 6 anledningar till varför du borde tänka om.

  1. När vi tar bort sådant som motverkar läkning och utrensning ur kosten kan kroppen fokusera på återuppbyggnad och läkande, istället för att kompensera obalanser.
  2. När vi äter en kost som är balanserande för blodsockret håller vi en jämn och aktiv ämnesomsättning som leder till hög energi och kroppsvikt i balans.
  3. När vi tillför mat som verkar basbildande i kroppen skapar vi ett gynnsamt klimat för läkning.
  4. När vi tillför mat med enzymer och bra bakterier, skapar vi en bra tarmflora som är en förutsättning för fungerande näringsupptag och immunförsvar.
  5. När vi äter extra näringstät mat erbjuder vi kroppen bra byggstenar för att bygga nya friska celler.
  6. När organ och cirkulation fungerar och vi har en bra vätskebalans i kroppen, sköter sig kroppens reningssystem (avgiftning och detox) av sig självt.

/Text hämtad ur boken ”Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker

sju steg till ett friskare jag - nilla gunnarsson - nillas kitchenTvå böcker i en – den första delen är en inspirerande handbok som berättar varför du bör förändra din kost. Här får du veta hur du, steg för steg, går till väga. Den andra delen är en kokbok som innehåller över hundra lockande recept på enkelt tillagade rätter – helt utan gluten, mjölk och vitt socker. sju steg till ett friskare jag - nilla gunnarsson - nillas kitchen sju steg till ett friskare jag - nilla gunnarsson - nillas kitchenNilla Gunnarsson som har skrivit denna bok arbetar som kost- och näringsrådgivare och matkonsult och driver den uppmärksammade bloggen Nilla’s Kitchen. Hon har som coach guidat många genom denna typ av kostomställning och har själv förbättrat sin hälsa genom att förändra sin kost. Hennes metoder är väl beprövade och hon vill genom denna bok dela med sig av sina erfarenheter. sju steg till ett friskare jag - nilla gunnarsson - nillas kitchenVälkomna ditt nya och friskare liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *