Fixera sminket med ett ansiktsvatten

Ansiktsvatten är en produkt som inte bara behöver användas i din dagliga hudvårdsrutin. Det kan även användas vid sminkning. Om du har hört talas om ordet “Setting Spray” så förstår du. Det är nämligen så att ansiktsvatten också kan användas för att fixera makeupen så den håller längre och “smälter ihop” mer naturligt.


Oavsett vad du använder till din bas, foundation, kompakt puder, mineralpuder, bb-cream etc. så kan ett ansiktsvatten fullända den. En bra bas är nyckeln till en lyckad sminkning. Du kan även spraya lite ansiktsvatten efter att du gjort din hudvårdsrutin, innan du ska börja sminka dig, lite som en primer. Smink anpassat efter din hudtyp är alltid bra att ha så att resultatet ska bli så bra som möjligt. Ansiktsvatten däremot kan användas av alla. Det finns vissa med en del egenskaper och vissa med andra egenskaper så klart. Men i det stora hela är ansiktsvatten oftast ganska neutrala.

Samtidigt som du får sminket att hålla bättre får du även en uppfräschning från ansiktsvattnet. Du kan spraya lite under dagen när du känner för det, om du till exempel upplever att huden blir torrare (vilket i längden kan förstöra sminket). Om du jobbar framför en dator hela dagarna är ansiktsvatten perfekt!

Ansiktsvatten gruppbild

Vi har olika ansiktsvatten i sprayform (vilket är det som detta inlägg syftar till). Vi har olika varianter från Maria Åkerberg, Q for Skin, Rosenserien, Esse, Loelle, Dr.Hauschka, Weleda och Moonsun. Alla är såklart naturliga, giftfria och en del är även ekologiska. Om du är allergisk är det bra att dubbelkolla ingredienserna då vissa eteriska oljor eller liknande kan vara irriterande för huden. Men i grund och botten är alla ansiktsvatten vi har milda och skonsamma mot huden.

Hitta din favorit av ansiktsvatten HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *