Q for Skin

Anti-Stress Creme – När stressen satt sig i huden

Är du stressad? Upplever du att din hud mår sämre? Eller kanske åt andra hållet, din hud mår sämre och detta stressar dig? Då har vi den perfekta krämen för dig och din hud, nämligen Anit-Stress Creme från Q for Skin!

Huden är vårt största organ. Om du stressar kommer dina byggstenar (näring som kommer via maten och ev kosttillskott) bli färre, då vårt näringsupptag minskar avsevärt vid stress. Om kroppen måste prioritera så kommer den välja att ge byggstenar till hjärna, hjärta, lever och njurar före hud och hår. Detta är ju toppen och helt i sin ordning, men det kan också leda till att huden får det lite kämpigt till och från.

Q for Skin

Lösningen på detta dilemma är tyvärr inte enkel då stressreducering och återhämtning inte säljs på burk, utan måste tränas på av den enskilde individen utefter förutsättningar som finns. Men man kan såklart göra vad man kan för att hjälpa lilla kroppen! Som “antistress” inifrån väljer jag Havtornskapslar! Dessa röda, ljuvliga läckerheter med mängder av “antistress-ämnen” (allt som är röd-orange-gult i naturen som karatenoider, curcuminer och zeaxantiner mm) har över 200 bioaktiva ämnen som alla har till uppgift att skydda dig och din kropp när livet går på högvarv.

Så hur tar vi hand om en hud i obalans då?

Nummer 1.  En bra tvätt som tar bort smink, luftföroreningar och smuts utan att skada din fettsyramantel på huden. När vi går in med starka tvättprodukter som rubbar vår fettsyramantel så får huden lite panik och det enda sätt den kan skydda sig på är att producera mer talg, detta kan leda till en oljig hud med yttorra partier, inte vad vi vill helt enkelt. Så jag rekommenderar en mild mjölktvätt, Cleansing Milk från Q for Skin. Efter tvätt så väljer jag sedan ett ansiktsvatten som förstärker egenskaperna i krämen.

Q for Skin

Suppressing Booster, också från Q for Skin ger ett bra skydd mot luftföroreningar genom sitt höga innehåll av B3. Den jämnar även ut talgproduktionen så att en ev T-zon balanseras. Vidare så lugnar den ner rodnader och förbereder huden för ansiktskräm (ansiktsvattnet gör även krämen mer dryg då det inte går åt samma mängd när man smörjer på krämen).

Som avslutning, en kräm med näring direkt från havtornsbäret – Anti-Stress Creme. Den innehåller ämnen som verkar direkt mot de bakterier som kan ligga bakom finnar och plitor. Krämen är lätt att smörja på och ger en känsla av “skydd mot omvärlden” när man har den på sig.

Q for Skin

Detta koncept är för alla er där ute som vill balansera sin hud. Du kan vara i tonåren, ung vuxen, mitt i livet eller äldre. Alla kan råka ut för en stressad hud då och då! Hoppas detta kan hjälpa dig att förstå din hud samt hjälpa den på traven lite.

Stort lycka till!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *