Arganolja i håret

Därför bör du ta Arganolja i håret

För att bibehålla friskt och starkt hår gillar jag att använda arganolja. Förutom att håret blir starkare får det även fin glans och blir underbart mjukt. Använder du arganoljan i din hårbotten är den mjukgörande och lugnande. Detta sägs stimulera hårväxten så nytt friskt hår trivs att växa fram. Förutom att gynna tillväxten av nytt hår, kan denna härliga olja reparera slitet hår. Perfekt för hår som slitits genom färgning eller blekning som orsakar kluvna hårtoppar. Här berättar jag hur du använder arganolja i håret och ger lite förslag på olika sätt att applicera den.

Arganolja i håret

På bilderna ovan ser ni den ekologiska arganoljan från Loelle som finns i två olika storlekar. När du applicerar oljan finns det olika sätt att göra det på. Ett exempel är att blanda några droppar med ditt schampo (helst naturligt schampo som du hittar här). Det som händer då är att du ger håret extra näring samtidigt som du tvättar det. Det är väldigt smidigt men om du vill ha ett schampo som redan innehåller arganolja kan jag varmt rekommendera Rosenseriens Schampo med arganolja. (Läs mer om detta fantastiska schampo här).

Mitt andra exempel är att använda oljan som ett balsam. Då applicerar du oljan i håret efter att du tvättat det vilket betyder att näringen från oljan får sitta kvar i håret. Det ger arganoljan en chans att verka mer långsiktigt. Fördela oljan jämt i hela håret från hårbotten ut i topparna. Du behöver inte vara orolig för att oljan gör håret kladdigt då den absorberas i hårstrået. För kort hår kan det räcka med en mycket lite droppe medan långt och torrt hår kan behöva många droppar för bästa effekt.

Vill du ge ditt hår en ordentlig näringsboost gör du en inpackning med arganoljan. Ditt hår kommer få massor av vitaminer och näring. Massera in rikligt med olja i hela håret och vira in det i en handduk. Låt det sitta i minst tio minuter eller sov med handduken om huvudet och låt det verka hela natten. På morgonen tvättar du sedan ur oljan med ditt schampo.

Avslutningsvis vill jag även tipsa om att du kan använd arganolja dagligen. Perfekt att använda några droppar för att få ordning på frissighet och för att få mer glans i håret. Vem tackar nej till det? Inte jag!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *