PiggaPodden

Avsnitt 6 av PiggaPodden – Mette Picaut gästar studion!

Efter ett litet uppehåll är PiggaPodden tillbaka med massa spännande avsnitt på lager! I avsnitt nummer 6 kommer vi summera hur det har gått för PiggaPodden hittills samt få lära känna Mette, grundaren till ekolyxmärket M Picaut som idag har vunnit många fina priser inom naturlig hudvård! Hennes historia är fantastiskt inspirerande och hennes drivkraft går inte att ta ifrån henne. Vi tror verkligen att ni kommer att gilla detta avsnitt! Glöm inte att prenumerera på PiggaPodden, vi finns där poddar finns!

Lyssna på avsnittet här:

Spotify

iTunes

Acast

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Hej! Tack för ett så fint och seriöst sortiment. Och tack för ett fantastiskt inspirerande nyhetsbrev och för en otroligt lärorik podd. Jag har lärt mig så mycket av er på bara några dagar och känner mig så himla inspirerad och vägledd till hur jag gör bättre val för både mig själv och för miljön. Stor kram från en ny och mycket nöjd kund” – Jessica

Ett av många fina meddelanden vi fått av er som redan lyssnat på podden, så tack för er superfina respons. Och fortsätt gärna skriva in din egna frågor och funderingar, eller kommentera om du hör vad du gillar. Dela gärna med dig till dina vänner om podden också, ingen blir gladare än vi!

Med i studion hör ni i detta avsnitt Mette Picaut, grundaren av det svenska ekolyxmärket M Picaut som vunnit fina priser och som ständigt fortsätter att ligga i framkant inom branschen. När Katarina testade deras produkter för första gången kände hon direkt att de var av hög kvalité och kändes bra från första stund. “De är genomtänkta och framtagna med omsorg”.

Mette är utbildad på konstskola, har en sjuksköterskeutbildning samt är utbildad marknadsekonom på IHM Business School och även före detta modell. Hon jobbade inom modellbranschen länge och berättar om hur tufft det var i början att lyckas i Japan, till att bli den som jobbat längst med 15 olika kontrakt under 10års tid. Hon gav inte upp och har aldrig gjort det heller! Under denna tid träffade hon sin blivande man Eric Picaut, en ung fransman med mycket attityd som då också jobbade som modell. Idag är de lyckligt gifta, har två barn och en ponny till och med.

M Picaut

Mette har alltid haft ett stort intresse för både inre och yttre hälsa. Efter att ha pluggat kinesisk medicin pluggade hon även till sjuksköterska. Under denna tid tog hon en dag en fika med en gammal vän till familjen. Denna ungerska kvinna har forskarbakgrund inom kemi och hade under 80-talet en egen hudvårdserie som Mette var nyfiken på och tog upp under fikan. Och det var här allt började!

Intresset för naturlig hudvård började hemma i köket då Mette ville göra sina egna rena och ekologiska produkter till sitt barn. Hon hade inte en tanke på att detta skulle leda till en affärsverksamhet, men så blev det! Hon började smått och idag har serien växt upp till 17 produkter.

För att ligga i framkant sitter Mette hela tiden och tittar efter nya ingredienser och granskar trender för att själv veta vad hon vill använda i sina egna produkter. En nya produkt tar cirka 2 åt att utveckla och behöver mycket kärlek och omtanke för att bli en stjärna. Såklart vill hon skapa produkter som gynnar huden på bästa sätt vilket tar lång tid men “att skapa något som hjälper andra ger mer mening till det man gör”, något hon utgått ifrån sedan har började. Och sedan 2016 så har M Picaut vunnit fina priser i etablerade tävlingar varje år, heja er!

M Picaut tillverkas uppe i dalarna och är ett unisex-märke. Hudvård är idag väldigt inriktat till kvinnor men för M Picaut är det en självklarhet att deras produkter kan användas av alla. Serien är inte framtagen för att brottas med huden utan för att stärka upp, lugna och verka långsiktigt. “En fantastisk anti age-serie” enligt Katarina som för tillfället älskar Precious Oli. En närande olja som går fantastiskt fint in i huden utan att kännas kladdig. Mette berättar mer om framtagningen av deras största stjärna till olja i avsnittet!

En annan stjärna är Rosenkvartskrämen – Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream som blivit oerhört populär! En av två probiotiska nytillskott i serien. Denna kräm innehåller otroliga fuktgivare (hyaluronsyra) som binder fukt både på ytan mot yttorrhet och som går ner på djupet och är anti age-verkande. Prebiotika, Probiotika och Postbiotika stärker hudens eget mikrobiom och ger även de en anti age-boost på djupet. Det mest spännande med krämen är att den även innehåller halvädelstenen Rosenkvarts som lugnar och balanserar huden. Passar perfekt till en medelålders hy! Mette berättar mer om sin relation till halvädelstenar och varför de valt att tillsätta dessa i tre av sina produkter.

En till av Katarinas favoritprodukter är M Picauts Malakitmask – Hydra Lagoon Overnight Mask. En lyxig anti age-mask som återfuktar på djupet, ger fasthet och stimulerar cellförnyelsen samt skyddar och lugnar huden. Den är supersmidig då du tar på dig den på kvällen innan du lägger dig för att sedan på morgonen vakna upp med babylen hud, den är väl värd att testa!

Vi avslutar med några generella hudvårdstips från Mette och Katarina:

– Less is more! Börja smått med basprodukter för att hitta vad som passar dig och din hudtyp. Med en snäll rengöring t.ex. som inte torkar ut huden och känns stram efter användning.

– Drick varmt vatten! Genom att dricka mycket vatten (gärna hett vatten enligt kinesisk medicin) återfuktar du kroppen och huden inifrån och undviker uttorkning.

Under året 2020 firar M Picaut 10 års jubileum med överraskningar för både kunder och leverantörer vilket vi ser mycket fram emot. Tack Mette för ett så inspirerande och informativt avsnitt! Och tack till dig som läst detta blogginlägg och som lyssnar på vår poddcast. Glöm inte prenumerera på PiggaPodden!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *