Hur mår du? Var ärlig och fråga dig själv på riktigt. Känner du att du är den bästa versionen av dig själv? Sover du bra om nätterna, vaknar helt utvilad och har energi som räcker hela dagen? Mår din hud bra och magen fungerar utan problem? Svarar du ja på dessa frågor kan jag bara säga grattis! Känner du dig däremot trött, att kroppen känns seg och att du ofta har huvudvärk rekommenderar jag dig att fortsätta läsa. Samma sak för dig som har problem med huden och magen. 

Detta inlägg kommer handla om detox. Att detoxa och huruvida man ska behöva göra det eller inte har diskuterats fram och tillbaka i media. Det diskuteras med läkare och förstå-sig-påare som säger att kroppen renar sig själv och att vi inte ska behöva detoxa (rena) kroppen. Jag är varken forskare eller läkare utan detta är bara baserat på vad jag tycker och tror på efter att ha jobbat med kroppen och naturlig hälsa under flera års tid.

Självklart kan kroppen till viss del rena sig själv med hjälp av våra organ, annars hade kroppen inte fungerat och vi hade blivit sjuka. Men vad händer i kroppen när du stressar, äter mat med olika tillsatta ämnen, sover för lite, tränar för sällan och äter alldeles för mycket socker, mejeri och gluten? Ja, då blir det plötsligt mer logiskt att kroppen hamnar i obalans än om vi hade levt det perfekta livet helt stressfritt, ätit näringsrik mat från bördiga jordar och andats ren luft. Tyvärr ser världen inte ut så idag och då anser jag att kroppen behöver lite extra hjälp.

Under de senaste åren har jag detoxat flera gånger och är helt för att hjälpa kroppen i reningsprocessen. Nu när våren är i antågande kände jag att det var dags att rensa och börja om så jag känner mig helt fräsch och pigg i vår. Att bli den bästa versionen av mig själv helt enkelt!

En bra detox om du vill detoxa under en längre period är Pure Cleanse som är en reningskur som sträcker sig under en månad, där du täter två kapslar morgon och två kapslar kväll. Vill du köra en kortare kur rekommenderar jag 7 day rapid cleanse med kapslar som räcker en vecka. Dessa kapslar innehåller inga konstigheter utan bara rena örter som hjälper din kropp att driva ut gifter helt naturligt. När kroppen driver ut gifterna kan du till en början få huvudvärk, lite fart på magen, sämre andedräkt och viss utrensning i huden. Bli inte avskräckt av detta utan tänk på att detta är gifter som lämnar kroppen och lämnar plats för en bättra hälsa. Symptomen går över efter ett par dagar och då övergår känslan till att du är piggare, fräschare, får bättre sömn och ökad energi.Rena kroppen genom detoxDu kan själv välja vilken nivå du lägger dig på under detoxen. Det viktiga är bara att du gör det och tänker på vad du äter och känner efter hur du verkligen mår. För bästa effekt av din detox rekommenderar jag att du lägger om din kost under tiden du äter kapslarna. Jag kör alltid fullt ut under detoxen eftersom att jag vet hur bra jag mår då. Det behöver inte vara svårt utan tänk på att äta så naturligt som möjligt. Ät mycket frukter, grönsaker, nötter, bönor, linser, örtteer, kycklig och lax i mindre mängder, och byt ut mjölken till kokosmjölk, mandelmjölk osv. Undvik  mejerier, raffinerat socker, koffein, alkohol, nikotin, gluten, laktos. Det behöver inte vara svårt och för att underlätta det ännu mer för dig vill jag rekommendera boken “Sju steg till ett friskare jag”  som är både utbildande och inspirerande med fantastiska recept på hälsosam mat.Rena kroppen genom detoxUnder tiden du detoxar ska du även försöka stressa mindre och inte träna för hårt utan satsa på fler promenader och lättare träningspass. Tänk också på att dricka mycket vatten, gärna med citron som Pigga-Victoria har tipsat om tidigare. Detta hjälper kroppens reningsprocess ytterligare vilket såklart är bra.
Rena kroppen genom detoxUngefär två gånger om året brukar det vara lagom att detoxa, ganska lagom med en till våren och en till hösten. Så åter till frågan, hur bra mår DU just nu? Vill du må lite bättre? Då är det bara att köra!

Efter min detox är jag galet redo för vår och detta fantastiska vädret gör ju inte saken sämre. Energin är på topp, magen funkar bra, huden är bra och jag känner mig redo. Bjuder på en selfie och önskar er alla en fin och solig dag.Rena kroppen genom detox Psst! Senare idag kommer det upp ett blogginlägg med användbara tips på vad du ska äta och vad du ska försöka undvika. Håll utkik!