Havtornskapslar

Bygg upp din hud med havtorn inifrån!

Solen och värmen är förhoppningsvis här för att stanna. Det är underbart, men tänk på att va försiktig med din hud! Den har under flera månader skyddats av kläder och inte blivit utsatt för solens strålar på länge, så börja försiktigt och skydda den inifrån med Havtornskapslar. Läs mer hur Havtornskapslar kan skydda hud i detta blogginlägg!

Den fantastiska näringen som finns i havtorn kommer både från dess fettsyror (exempelvis Omega 3) och från över 200 bioaktiva ämnen så som fettlösliga antioxidanter – karatenoider. Vad är då karatenoider?

Det är en grupp av organiska fettlösliga näringsämnen och färgämnen som naturligt förekommer i bland annat växter. Ett exempel på en karatenoid som många känner igen är betakaroten. Du har säkert hört talas om att om du äter morötter så skyddar betakarotenet huden inifrån mot t.ex. att bränna dig i solen eller få soleksem. Kruxet med morötter är dock att de knappt innehåller något fett, vilket är viktigt då karatenoiderna är just fettlösliga och bara kan göra nytta i kroppen om man får i sig dem tillsammans med fett.  MEN, i Q for Skins Havtornskapslar har naturen själv löst problemet!

Havtornskapslar

I dessa små kapslar finns en perfekt kombination av karatenoider tillsammans med fettsyror som kroppen faktiskt kan ta upp. På så sätt kan din kropp med hjälp av karatenoiderna i kapslarna ge en ”gyllene” ton åt huden, samtidigt som den skyddas. Längtar du efter att få sola men ändå vara lite extra snäll inifrån? Börja ladda huden med havtorn, och börja nu!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *