Massage

Därför är massage bra för din hälsa!

Vet du hur viktigt det är med fysisk närhet? Vi människor mår bra av beröring och behovet är nästan lika stort som vårt behov av vatten, syre och mat. När vi har den fysiska närheten till andra människor så blir vi tryggare, lyckligare och friskare, detta beror på att hormonet Oxytocin frisätts i våra kroppar. På så sätt är massage bra för din hälsa. Läs vidare!

När du masserar eller blir masserad frisätts må-bra-hormonet oxytocin. Oxytocin lämnar efter sig en känsla av lugn, ro och trygghet. Utan närhet så kan vi inte återhämta oss, då kroppen inte får en chans till att lagra näring eller läka sjukdomar och skador.

När man går på exempelvis massage så mår man riktigt bra både fysiskt och psykiskt i kroppen efteråt, visst kan du hålla med? Detta beror på att du har fyllt på sitt förråd med oxytocin. Därför tycker jag att alla ska ta och unna sig en massage, det är även lätt att göra hemma om man har en bra olja.
Massage
Maria Åkerberg har olika, härliga massageoljor som ger olika effekter och lämnar efter sig ljuvliga dofter på kroppen 🙂 Det finns också en massageolja som heter Body & Massage Oil Natural som är helt doftfri och utan några eteriska oljor.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *