Använder ni peeling till kroppen? Vilken har ni isåfall? Jag vet att många slarvar med att peela kroppen regelbundet och därför vill jag berätta varför jag tycker att en kropps peeling är viktig. Efter att du läst detta kommer du hålla med mig och förstå varför du bör ha en i duschen du också.

Peeling har först och främst en rengörande effekt. Kornen som finns i, rengör på djupet och tar bort döda hudceller och avlagringar. Du känner dig inte bara fräschare i huden – du blir det också. Dessutom gör en peeling så att övriga produkter du använder ger bättre effekt. Produkterna kan då tränga ner djupare i huden eftersom att det inte ligger döda hudceller och blockerar.
En favorit är Maria Åkerbergs kroppsscrub som innehåller en kombination av havssalt, vegetabiliska oljor, kakaosmör och kakao som ger huden näring och återfuktar bra. Just choklad scruben som är min favorit passar dig som vill ha en lite grövre scrub och som inte är så känslig i huden. Den kan användas på torr eller fuktig hud, ju fuktigare hud desto mildare känns scruben. Personligen så använder jag den på torr hud för att känna att den får arbeta ordentligt, jag är heller inte så känslig. dark chocolate body scrub - Maria ÅkerbergEftersom att peelingen innehåller vegetabiliska oljor så känns huden väldigt återfuktad efter duschen, men jag brukar alltid smörja torrare partier (tex knä, armar, fötter), med min andra choklad favorit, nämligen White chocolate body lotion som inte kladdar eller känns “fet”. Finns ingen bättre känsla när hela kroppen är sådär mjuk och man slipper grov och torr hud.body lotion white chocolate - Maria ÅkerbergFörutom att rena huden så är detta toppen att göra nu innan man utsätter huden för sol för att ge den nya friska huden sol och när du då får färg så håller brännan bättre och blir jämnare. Inte så dumt va?