Magnesium

Därför bör du äta ett magnesiumtillskott!

Magnesium är en mineral som många människor idag har brist på. När vi äter spannmål får vi i oss nåt som heter fytinsyra. Fytinsyra blockar upptag av flertalet mineraler, så som magnesium. Detta är en av anledningarna till att vi ofta har brist på just magnesium. Därför kan det vara bra att ta magnesium i form av ett kosttillskott. Då har jag en favorit!

Better You’s Magnesium+ innehåller en extra stark dos av magnesium i kombination med spenat och nyponpulver. Spenaten och nyponpulvret jobbar i synergi med magnesiumet för att öka upptaget vilket gör detta tillskott lite extra bra! Varför är det då så viktigt att få i sig tillräckligt med magnesium?

Magnesium är en viktigt mineral för att aktivera enzymer som krävs för i princip allt som händer i din kropp. Det får även dina muskler att slappna av vilket kan vara bra om du har svårt för att sova eller lätt får kramp. Just denna produkt ska du därför ta på kvällen innan du går och lägger dig eller i samband med kvällsmålet. Magnesium är även en viktig komponent (tillsammans med kalcium, D-vitamin och K2) i att bygga vårt skelett. Dessutom främjar magnesium tarmrörelserna vilket kan hjälpa till vid förstoppning. En viktig mineral att få i sig helt enkelt. Testa Magnesium+ du också!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *