Anthony William, sellerijuicens fader har skrivit böckerna Medial Läkning, KostguidenSköldkörtelns HemlighetLeverns Okända Kraft och det nyaste tillskottet Sellerijuice. Vad han ständigt återkommer till i alla fem böckerna är att dricka färsk sellerijuice på morgonen. Anthony lär oss att läka allt med hjälp av frukt, bär och grönsaker! Med hjälp av naturens gåvor har många blivit friska från krämpor och besvär. I detta blogginlägg delar vi med oss av Anthony’s kunskap om sellerijuicen och varför du bör dricka den, läs vidare!

Anthony yttrade sellerijuicens alla fördelar redan för 20 år sedan, men det är först nu som trenden fullkomligt har exploderat! Detta är mycket tack vare hans fem BÖCKER som vi nämnde ovan där sellerijuicen spelar en stor roll. Vad är det då sellerijuicen gör som är så fantastiskt?

Enligt Anthony William är sellerijuice ett kraftfullt läkeverktyg “vid alla symtom och tillstånd”. Han menar att den hjälper människor att läka från alla typer av akuta och kroniska sjukdomar som Hashimotos sjukdom, eksem, psoriasis, akne, migrän, högt blodtryck, struma, gikt, allergier, kroniskt trötthetssyndrom, SIBO, förstoppning, IBS osv. Kan en grönsak alltså vara lösningen på så oändligt många människors olika åkommor och problem? Enligt Anthony William kan den det, så varför inte göra ett försök! Hur gör man då sellerijuice?

Sellerijuice

Först inhandlar du ekologisk selleri (icke ekologisk är oftast väldigt besprutad). Antingen kan du använda dig av en råsaftcentrifug där du får sellerin pressad till saft på nolltid. Om du inte har en sådan kan du använda en mixer där du sedan får sila bort kvarblivande fibrer så att du får en slät juice. Det är nämligen viktigt att dricka juicen ren, på tom mage (gärna minst 20 min innan frukost) och helst mer än 4 dl av den. Detta är Anthony’s rekommendationer, såklart är lite bättre än ingenting men för att få maximal effekt så rekommenderar han denna dos varje morgon. Man kan även blanda i gurka eller äpple för en mildare smak. Det rekommenderas inte av Anthony men för vissa kan sellerismaken ta över helt och som sagt, det är bättre att få i sig juicen än att inte dricka den alls.

Vill du också haka på trenden så tycker vi att det är väl värt att prova! Sedan får du skaffa dig en egen uppfattning om vad du tycker om juicen, hur du mår av den och om du känner någon skillnad av den. Anthony skriver inte bara om sellerijuicen i sina börcker så vill du läsa mer om hans tankar, olika sjukdomar och råd för att förebygga dem, viktnedgång, hur man får mer energi osv, då är dessa böcker något för dig!

Stort lycka till!