Knipkulor - Belladot

Därför borde alla tjejer veta hur viktigt det är med knipövningar!

Du har säkert hört talas om knipövningar och knipkulor? I samband med graviditet och förlossning pratas det ofta om att träna knipmusklerna och bäckenbotten. Men det många inte vet är att det är otroligt viktigt även för oss som inte fött barn. Något som det tyvärr inte pratas lika mycket om men som ALLA tjejer bör veta.Knipkulor - BelladotMuskkulaturen i bäckenbotten försvagas med åldern liksom alla kroppen muskler. När musklerna i bäckenbotten blir försvagade ökar risken för urinläckage och inkontinens. Just detta är många av oss medvetna om, och kanske har någon berättat hur viktigt det är att göra knipövningar av den anledningen. Men problemen av försvagade muskler stannar inte vid inkontinens. Om vävnaderna i bäcken- botten blir mycket försvagade och samtidigt utsätts för påfrestningar, kan någon eller flera av organen i underlivet sjunka ned. Då kan man drabbas av framfall. Av den anledningen är det viktigt att ALLA är medvetna om att det är fullt möjligt att förebygga framfall med hjälp av knipövningar.

Knipövning med knipkulor – så här gör du:

  • De första gångerna du använder knipkulor bör du ligga ner för att enklare hitta bäckenbottenmusku- laturen.
  • Böj benen lätt och för in knipkulorna. Den andra kulan skall placeras precis innanför slidöppningen och snodden skall hänga utanför. Använd gärna glid- medel vid införandet.
  • Slappna av i musklerna. Andas lugnt och ta djupa andetag.
  • Knip nu försiktigt ihop slutmuskeln och fortsätt knipa hela vägen fram längs slidan, upp mot urin- röret.
  • Lyft inåt och uppåt, som om du drog upp en drag- kedja från ändan och framåt, upp mot naveln.
  • Krama kulorna i 2-5 sekunder, slappna av i 10 sekunder och krama igen, osv. I början kan du få lite träningsvärk av övningarna, så börja försiktigt med 2-3 upprepningar och öka successivt till omkring 10. (Tänk på att fokusera på bäckenbottenmuskulaturen, spänn inte magen, låren, käkar eller andra kroppsdelar.)
  • När du tränat upp dig ett tag, kan du resa dig upp och försöka hålla kvar kulorna stående. Därefter kan du börja röra dig en kortare stund.Knipkulor - BelladotKnipkulor - BelladotKnipkulor - BelladotKnipkulor - BelladotKnipkulor - BelladotKnipkulor - Belladot

Om du vill träna i förebyggande syfte, rekommenderar Belladot 2 ggr om dagen i 8-20 veckor. Därefter kan du hålla uppe styrkan genom att träna lite då och då.

Jag tycker det är viktigt att vi pratar mer om knipövningar. Förutom förbättrade förutsättningar för din hälsa i framtiden, får både du och din partner  ett mer njutbart sexliv eftersom en starkare bäckenbotten sägs ge en mer intensiv orgasm. Knipkulorna förenar nytta med nöje, eftersom knipkulorna både tränar och stimulerar vaginans muskler och bäckenbotten. En vältränad muskulatur är därför till glädje för både honom och henne.

 

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *