Q for Skin

Därför ska du inte smörja dina barn med olivolja

Undrar du också om det är okej att smörja in dina barn, eller kanske dig själv, med vegetabiliska oljor avsedda för matlagning som till exempel olivolja? Jag skulle inte rekommendera vanliga matoljor på huden. Varför? Ta reda på det nedan!

Oljor så som oliv eller sesam innehåller mycket omega-3 och -6, viket är bra när vi äter dem. Men när vi smörjer dom på huden så utsätts de för stora mängder syre som gör att de börjar härskna och härsken olja är inte bra varken för kroppen eller huden. De produkter som är ämnade för huden innehåller ofta olika oljor som kompletterar varandras egenskaper samt alltid någon form av antioxidant för att skydda oljan mot oxidering (så klart finns det undantag men då gäller det ofta små förpackningar eller oljor som inte är rika på just omega-3 framförallt).

Q for Skin

Trivs du med den barnolja du har så fortsätt med den, annars är min personliga favorit för små barn (och mammor och syskon och partners och föräldrar och äldre) Black Currant Oil från Q for Skin. Dels för att den innehåller en mix av olika oljor med olika välgörande egenskaper, samt att den är sååå användbar!

Man kan ha den till sitt barn, både som tvätt och skydd mot vatten och kyla. Man kan smörja sin mage efter graviditeten så att huden går ihop lättare samt tvätta underlivet med den för snabbare återhämtning efter förlossning. Sen funkar den finfint till hela kroppen som en mjuk olja som ger byggstenar till huden, ett slags näringsstöd till din hudkostym kan man säga. Den är även toppen till en torr hårbotten eller örongångar (den förebygger även vaxproppar). En riktig toppenolja helt enkelt!

Så skippa matoljorna och använd en bra olja avsedd för huden istället!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *