Efter jul och nyår så kan det vara skönt att rensa kroppen på gifter och starta det nya året på bästa sätt. Här är tips på några detoxar och vad du ska tänka på, samt varför det är bra för dig att rensa ur kroppen och tänka på vad du stoppar i dig.

Känner du dig trött, seg i kroppen, har ont i huvudet och en obalanserad hud, då kanske det är dags för en detox. När du detoxar så hjälper du kroppens reningsprocess och för att resultatet ska bli så bra som möjligt så är det ett tips att vara förberedd. Man brukar detoxa ungefär två gånger om året, så varför inte köra en omgång nu, lagom till våren?

Kroppen kan så klart rena sig själv, till viss del, med hjälp av organen. Hade den inte kunnat det på egen hand hade kroppen inte fungerat och vi hade inte mått bra. Men bara för att kroppen kan rena sig själv en aning så kan man inte leva hur som helst. Om du till exempel stressar, äter mat med onödiga ämnen, får för lite sömn, tränar för sällan eller äter stoppar i dig för mycket socker, mejeri och gluten, så är det inte så ologiskt att kroppen hamnar i obalans. Tyvärr så finns den ingen som lever det perfekta livet heller, och eftersom världen inte ser ut så idag så kan kroppen ibland behöva lite hjälp.

En bra detox om du vill hålla igång under en längre period är Pure Cleanse. Det är en reningskur som du genomgår under en månad. I den detoxen så äter du två kapslar på morgonen och två kapslar på kvällen. Denna detox har även en bra effekt på tröga magar. Om du efter detox-kuren vill ha ytterligare hjälp med en trög tarm så kan du välja Cleanse More. Den tas bara till kvällen (dessa ska du inte ta ihop med detox-kapslarna).

Om du inte vill eller kan hålla på i en hel månad så finns 7 day rapid cleanse, som pågår i en vecka. Kapslarna innehåller inga konstigheter, utan bara rena örter som hjälper kroppen att driva ut gifterna som finns i den, helt naturligt. När kroppen gör det så kan du få huvudvärk i början, samt få lite fart på magen, få sämre andedräkt och till viss del en utrensning i huden. Det kanske känns jobbigt och segt men man får fokusera på att det är gifter som lämnar kroppen så att man kan förbättra sin hälsa. Det är bara att hålla ut! Symptomen går över efter endast några dagar och då blir du istället piggare och fräschare plus att du får bättre sömn och mer energi.

Här är några få och enkla punkter att gå efter om du ska genomgå en detox-kur:

  • Ät mer ekologiska frukter, bär, grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Ekologiska råvaror innehåller ofta mindre gifter och tillsatser, som då inte belastar  kroppens naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter som ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är också bra att äta under en detox, då de är rika på klorofyll, som ökar PH-värdet i kroppen.
  • Drick mer vatten, gärna med citron eller gurka i. Varför du ska dricka mycket vatten är för att få en bra genomsköljande effekt i kroppen. Effekten om du dessutom har citron eller gurkskivor i vattnet blir att du alkaliserar vattnet, det betyder att du gör det mer basiskt genom att tillsätta mineraler. En basisk kropp har en bättre förutsättning för att rena kroppen än om din kropp är sur. Citron eller gurka spelar ingen större roll, du väljer själv det du tycker smakar bäst.
  • Skippa gluten, mjölk och socker. Det kanske låter krångligt men i boken Sju steg till ett friskare jag får du tips på hur du kan äta mer hälsosam mat, som passar just dig. Boken innehåller massa olika recept och ger inspiration.
  • Skippa koffein, alkohol och tobak. Hela anledningen med din detox är just för att rensa ut och avgifta din kropp. Därför är det väldigt bra att inte konsumera saker som försämrar eller förhindrar den naturliga utrensnigen. Varken koffein, alkohol eller tobak är något som är speciellt bra att konsumera när du detoxar. Om du har svårt att sluta bara sådär så kan du trappa ner mer och mer, lite är bättre än inget.
  • Lugnare träningsformer. Att träna är bra men var lite mer försiktig och välj lugnare träningsformer än vanligt. Det är viktigt och hjälpsamt att hålla igång träningen även under en detox-kur, men håll träningen på en lägre nivå. Undvik alltså högpulsträning, motionera istället genom långa promenader, simning eller yoga.
  • Ät mindre men oftare. Ät hela 5-7 protioner om dagen, men du måste låta matsmältningen hinna med all mat. Att äta på detta sättet håller energinivån uppe och även magen i balans. Detta underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Ta det lugnt. Var harmonisk och försök att undvik stress. Varva ner, till exempel via meditation, massage eller kanske bara med en bra bok.
Om du känner att du vill göra mer än såhär så kan du dricka några koppar av ett utrensande te. Ett exempel på det är Pukkatea Cleanse, som innehåller nässelblad, pepparmyntsblad, fänkålsfrö, maskrosrot, lakritsrot och aloe verablad.  Om du hellre dricker kaffe, vilket som sagt är något du helst ska undvika, så rekommenderar vi dig att byta ut det mot mot en kopp varmt citronvatten.
Renew Life har flera olika produkter för dig som vill köra en detox-kur. Klicka hem den detox som passar dig, din livssituation och dina behov!