detox - sattwa herbs - sallad

Detox med Sattwa Herbs

Nu var det dags igen! I helgen tyckte jag att det var dags att lätta lite på systemet. Har gått omkring en till två veckor och känt in när jag ska starta. Förra helgen var jag bortrest så det fick bli den här helgen. Lite planering och tajmning krävs ju men när man väl är igång så känns det så bra! Här ger jag två förslag på vad du kan äta under detox samt tipsar om smidiga örter att ta i samband med reningen.

Så här års brukar jag varva med matiga smothisar med mycket grönkål, salladsfat som det här med tahinidipp och lite renande värmande grönsakssoppor. 

detox - sattwa herbs - salladdetox - soppadetox - sallad

Dippen består av lika delar tahini, citronjuice, olivolja och vatten, 1/2 dl, lite örtsalt, tamari, citronskal och vitlök. Väldigt god! Under en detox bör man ligga lågt med fett så att levern får ”vila” så var sparsam med dressingen, den är försvinnande god. För att få ut så mycket som möjligt av detoxkuren bör den pågå i minst 5 dagar men gärna upp till 3 veckor. Gör man rening regelbundet så gör även 2-3 dagar susen för kroppen. Jag brukar lägga till renande örter för att få mer effekt på detoxen. Sattwa Herbs örter om heter Detox Mild & Daily är smidiga att ta, 1 tsk i lite kokande vatten innan läggdags.

detox - sattwa herbs

Efter kuren känns både kropp och knopp så mycket lättare och piggare. Passa nu på att ta några detoxdagar så du är redo när våren slår ut!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *