hund - maria åkerberg

Djurtestade skönhetsprodukter – Ingenting för oss

Vi på Piggabutiken står enade emot djurförsök och inga produkter i vårt sortiment är testade på djur. Tyvärr är många kosmetika- och hudvårdsmärken inte likasinnade och konsumenter är heller inte medvetna om vad som försiggår bakom stängda dörrar, så vad innebär egentligen djurförsök?

Det innebär att olika experiment görs på djur för att testa om vissa ingredienser tillsammans kan orsaka några allergiska reaktioner eller liknande. Många märken gör såhär tills deras produkter är så pass säkra för att människor ska kunna använda dem. Att säkerställa att en produkt är säker för människan tar tid och många tuffa försök utförs. Alla ingredienser separat och tillsammans testas. De djur som oftast används inom kosmetiska tester är kaniner, råttor och ibland även hundar.

“I början av 2000-talet användes inom EU ca 35.000-40.000 djur per år i kosmetikatester.” Visst är det hemsk? Att andra levande varelser (precis som vi) ska behöva lida eller till och med dö för att vi ska känna oss vackra och fräscha? NEJ TACK!

Är du en djurvän precis som vi, välj då icke-djurtestade produkter när det finns andra alternativ ♥

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *