koldioxid - maria åkerberg

Ekologisk hudvård med giftfria förpackningar

Maria Åkerberg tar debatten om koldioxidutsläpp på allvar. För att minska mängden plast utvecklades därför en ny typ av förpackning åt hennes produkter. På initiativ av Mikael Åkerberg var Maria Åkerberg först på den svenska marknaden med att använda giftfria förpackningar av koldioxidneutral Bioplast. Detta innebär att miljön inte belastas vid producering av denna typ av plast. Hur funkar det då? Läs mer!

koldioxid - maria åkerbergKonventionell plast som bidrar till mycket koldioxidutsläpp tillverkas av råolja. Plasten som Maria Åkerberg använder till sina flaskor tillverkas istället av sockerrör. Då dessa förpackningar av sockerrör bränns frigörs vatten och koldioxid, två komponenter som sockerrören sedan tar upp när de växer på nytt. Det blir alltså ett naturligt kretslopp!
koldioxid - maria åkerbergI processen att tillverka plast av sockerrören går det dessutom åt koldioxid, vilket resulterar i att den totala processen inte bara blir neutral utan det går till och med åt extra koldioxid.koldioxid - maria åkerbergAlla flaskor i samtliga storlekar är numera tillverkade av Bioplast: garanterat giftfritt, koldioxidneutralt och fritt från råolja.koldioxid - maria åkerbergFlaskorna källsorteras som “vanlig” plast. Tomma förpackningar lägger du alltså i plaståtervinningen tillsammans med konventionell plast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *