Rodnad i ansiktet som är extra framträdande runt näsa, kunder och haka kan vara ett teckna på rosacea. Produkter från Maria Åkerberg har ett milt och naturligt innehåll, vilket lämpar sig väl att använda om man har rosacea.  Glöm inte att rosacea är ett hudtillstånd och inte en hudtyp. Rosacea drabbar olika hudtyper och du bör därför alltid ta hänsyn till vilken hudtyp du har i grunden när du väljer hudvård.  I detta blogginlägg rekommenderar en av våra hudterapeuter några ekologiska produkter som går bra att använda vid rosacea.

Vi börjar med rengöring som går att använda morgon och kväll. Olive Cleansing är en mild och svalkande rengöringskräm som innehåller bland annat olivolja som är skön för torr och känslig hy.

Rocasea - Ekologiskt - Maria ÅkerbergNästa steg i denna rekommendation är att använda serum som du applicerar innan din dag-/nattkräm morgon och kväll. Ett serum går ner djupare i hudlagret än din vanliga ansiktskräm för att återfukta och ge näring. Just Serum Antirouge verkar lugnande och stärkande på kärl med naturligt innehåll som extrakt från hästkastanjens frukt och neroli. Hästkastanjens frukt är välgörande för blodkärlets väggar, underlättar blodflödet och har antiinflammatoriska egenskaper medan neroli är lugnande, läkande och balanserande. Rocasea - Ekologiskt - Maria ÅkerbergEfter serum är det dags för ansiktskräm. Face Protection är en ansiktskräm som lindrar och dämpar rödflammig hud. Det gör den genom naturliga ingredienser som kamomill och lavendel. Rocasea - Ekologiskt - Maria ÅkerbergVill du komplettera med en ansiktsmask är Face Mask Clearing att föredra. Använde den i så dall 1-2gg/vecka. Rocasea - Ekologiskt - Maria Åkerberg

Har du några frågor om just din hudvård är du varmt välkommen att mejla hudanalys@piggabutiken.se så hjälper vi dig! Bifoga gärna bild och en liten beskrivning om dun hud och vad du söker för resultat med din hudvård.