Ekologiskt Fredagsmys!

Fredag och veckans kanske mest efterlängtade dag är här! Kvällen innebär för många av oss fredagsmys och varför inte välja ekologiskt när det finns så otroligt bra alternativ till det konventionella? Hemma hos oss fikar vi helst på nötter, äpplen, hallon och russin. Men vill man klicka hem smågodis vill jag verkligen rekommendera Ekorrens Ekologiska eller choklad med fina och rena ingredienser. Fortsätt läs så presenterar jag alternativen närmare!

Ekorrens ekologiska smågodis ser ut som “vanligt” godis men innehåller ekologiska ingredienser istället för kemiska smakämnen och färgämnen. Smaker och färger kommer helt logiskt från riktiga frukter, växter och bär. I Ekorrens ekologiska godsaker finns alltså inga konstgjorda färg- och smakämnen, syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Du hittar även vegetariska, laktosfria och glutenfria blandningar i godispåsarna. Förutom det fina innehållet stödjer Ekorrens ekologiska alla ekobönder som odlar utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. På så sätt skonas jorden, vattnet och allt som lever där. Inga konstigheter – bara 100% naturligt gott! Ett självklart alternativ till fredagsmyset tycker vi på Piggabutiken.se.Ekologiskt godis - Ekorrens EkologiskaEkologiskt godis - Ekorrens EkologiskaFöredrar du hellre choklad under fredagsmyset ska du givetvis välja ekologiskt. När det gäller konsumtion av kakao äter vi som bor i europa hälften av all kakao som odlas, främst i formen av chokladkakor. Kakaoträdet odlas i Elfenbenskusten, Indonesien och Ghana där trädet har specifika väderförhållanden men också kräver näringsrika jordar. Det leder till att det ofta är de mest artrika skogarna som huggs ner för att odla kakao. I takt med att jordarna tappar sin värdefulla näring efter skogen, överges kakaoplanatger vanligtvis efter 25-30 år eftersom produktiviteten sjunker i brist på näring. Kakaoodling är således en av de största orsakerna till att den Brasilianska Atlantregnskogen nästan helt är borta. Idag går marken inte att odla kakao på längre, utan är övergiven eller används för annan odling eller bete för boskap.

Välj istället ekologisk choklad av märkerna Green and Blacks, Vivani eller Ombar(vegansk). Ekologisk choklad främjar arbetet med att bibehålla näringsrik och bördig jord. Jordbrukarna på ekologiska plantager står inför flera fördelar om du väljer deras choklad. Bönderna lever och arbetar utan farliga gifter och bekämpningsmedel vilket förbättrar deras hälsa. De blir även mer oberoende i ekonomiska frågor då de sparar en hel del pengar genom att eliminera bekämpningsmedel och konstgödsel.Ekologisk choklad - Green and BlackEkologisk choklad - Piggabutiken.seNär det gäller att bibehålla näringsrika jordar används enkla åtgärder för att återupprätta balansen i naturen. Kakaoträd trivs nämligen utmärkt med andra grödor som apelsiner, bananer, guava, avokado, kokospalmer och en mängd rotfrukter.

Med denna information blir valet glasklart!

 

 

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *