Ekologiskt, veganskt och icke djurtestat

För oss på Piggabutiken.se är det viktigt att bara samarbeta med företag med värderingar som liknar våra egna. Produkterna vi säljer ska självklart vara giftfria och säkra att använda både ur användarens perspektiv och ur miljöperspektiv. Vi har haft turen att hitta många fantastiska varumärken att jobba med och ett av dem är Rosenserien. Läs mer om deras engagemang och stöd där djur får stå i fokus.

För Rosenserien är det självklart att inte testa någonting på djur, vare sig färdiga produkter eller råvarorna som används. Däremot passar många av deras produkter bra att använda till djur. Eftersom produkterna är ätbara är det heller inte farligt om ditt djur råkar smaka på produkten. Här kommer några exempel på produkter som ofta används till djur:

De flesta av Rosenseriens produkter är 100 % veganska, dvs innehåller ingenting från djurriket. Innehållet är granskat och godkänt av Djurens Rätt. Ingen av Rosenseriens produkter innehåller ingredienser från döda djur. Det enda som de använder från djurriket är bivax och det finns i fyra av deras produkter: Lip Balm, Cleansing Cream, Tinted Moisturizer och Foot Cream. 

Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för “Ej testat på djur” som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA. Rosenseriens produkter är även godkända av PETA och Cruelty Free International´s Leaping Bunny program.
Ett självklart val för mig och mina vovvar (:

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *