Rosenserien

En doft som tilltalar de flesta

I dagens blogginlägg vill vi fokusera på Rosenserien och framförallt doften på deras fantastiska produkter. Rosenolja är en viktig del av Rosenserien och den olja de använder är ekologiskt odlad och mild i doften. Visste du att det bland annat visat sig genom blindtest att ca 70% av alla tycker om rosendoft? Läs mer om denna underbara doft som för tankarna till ekologiska rosträdgårdar. 

Doften i Rosenseriens produkter är en mycket lätt rosdoft, inte den söta tunga som var vanlig förr. Doften uppskattas mycket, inte minst av dem som är känsliga för dofter. Rosendoft är också en doft som många doftallergiker tål. Den är också flyktig vilket gör att du inte luktar länge efter du haft på en produkt, vilket är bra för dem som t ex arbetar på sjukhus eller med människor som är doftkänsliga.

Rosenserien

Vad gäller rosors doft så har det gjorts en hel del forskning, både för att försöka kopiera doften och få fram en syntetisk lika doft, men också för att undersöka vad människor attraheras av för dofter. Det visar sig vid blindtest att ca 70% av alla tycker om rosendoft, vilket kan vara en av anledningarna till att de allra flesta fina, äkta parfymer fortfarande idag har en del rosenolja i sig. Hittills har kemisterna inte lyckats kopiera doften utan vill man ha äkta rosendoft så får man använda äkta rosor.

Den ros som Rosenserien använder i sin produkter är den som anses vara allra finast – Rosa Damascena. Denna art kommer ursprungligen från Bulgarien men odlas även idag i Turkiet, Frankrike, Nordamerika och på flera ställen runt om i världen. Deras rosenolja kommer från ekologiska odlingar i Bulgarien. Den skördas den tid på året då den har en mild doft.

Bra val tycker vi! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *