Alpha Plus

En hud i obalans? Testa dessa 3 kosttillskott!

Hur mår din hud? Perfekt och balanserad eller är det kaos? Följer kaoset din månadscykel? Blir det värre vid väderväxlingar? Påverkas den av det du äter? Huden är ett spännande organ! Det största vi har faktiskt. Ibland glömmer vi att det är ett organ som alla våra andra, bara för att det sitter utanpå kroppen och inte inuti. Detta organ speglar dock i allra högsta grad vad som händer på insidan! Så hur kan vi då hjälpa en hud i obalans?

En hud i obalans tyder ofta på att magen är ur balans. Det kan handla om matsmältningen som inte fungerar pga stress, dålig kost eller dåliga ät-vanor (att man äter för fort, tuggar för lite eller dricker massor av kallt vatten till måltiden bl.a.). Det kan vara en överbelastad lever som måste ta hand om alla gifter som vi utsätts för dagligen, både via kosten men även via luften. Det kan vara rena näringsbrister osv. Vad kan vi göra åt detta? Det finns några knep!

Alpha Plus

  • Tillsätt goda bakterier till tarmen. En lycklig tarm med många goda krigare kommer göra det lättare för dig att ta upp näring ur maten samt balansera så inte de dåliga bakterierna får övertaget. Givetvis så kommer du få ännu bättre effekt om du samtidigt städar upp i kosten och utesluter det som kan irritera och göda de dåliga bakterierna som socker, gluten och mjölk.

Alpha Plus

  • Testa att tillföra ett B-komplex. Just B-5 har god effekt på en plitig obalanserad hud. Det hämmar näringstillskottet till bakterierna som orsakar bl.a. akne och svälter därför ut dem. B-5 finns i alla celler och påskyndar celltillväxt, stimulerar sårläkning, reparation av skador på hud och slemhinnor samt fungerar som antioxidant. Så det är en riktig toppen vitamin! Att jag rekommenderar ett helt komplex beror på att många av B-vitaminerna samverkar och kommer till sin rätt tillsammans. Stressar du mycket så behöver du även fylla på med b-vitaminer då de förbrukas snabbare vid stress.

Alpha Plus

  • Tillför extra Zink! Zink finns också med i våra “läkeprocesser” i kroppen och behöver något i huden balanseras behövs det ofta till en läkeprocess i cellen. Zink är även med och balanserar vår stress. Att ha hudproblem är stressande! Så denna kombo kan vara en bra start för din hud när den kommit lite ur balans.

Hoppas detta kan hjälpa dig mot en härlig hud!

Ta hand om dig!

Mvh Pigga-Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *