M Picaut

Enkel hudvårdsrutin med M Picaut Skincare – Steg för steg

M Picaut är ett exklusivt hudvårdsmärke som tillverkas i Sverige och som har vunnit fina priser i Swedish Beuty Awards flera gånger om. Produkterna innehåller vårdande ingredienser från naturen och tillverkas i Dalarna. Idag tänkte jag gå igenom M Picauts produkter samt i vilken ordning de bör användas. Läs vidare!

Steg 1 – En hudvårdsrutin börjar med att göra rent ansiktet. Med en rengöring får man bort makeup, smuts och orenheter men även föroreningar som finns i luften. Så även om man inte bär makeup så finns det smuts på huden.

M Picaut

  • Glorious Green Foaming Cleanser – Rengöringsmousse som är anpassad för en normal/fet hy. Den lugnar, fräschar upp och ger lyster samtidigt som den skonsamt tar bort orenheter. Innehåller gurkjuice och citronmyrten.
  • Nourising Cleanser – Rengöringskräm för en torr/känslig hy. En mycket återfuktande rengöring med olivolja som skonsamt men effektivt tar bort makeup utan att torka ut eller irritera huden.

Steg 2 – Ett ansiktsvatten sprutar man på en bomullspad efter rengöringen. Det får bort mer smuts och förbereder huden med fukt samt för nästkommande produkter. Ett ansiktsvatten borde alla använda!

M Picaut

  • Hydrating water – Ett återfuktande och balanserande ansiktsvatten i sprayform. Innehåller Aloe Vera och Trollhassel som gör huden fräsch och strålande samtidigt som det verkar porsammandragande.

Steg 3 – Återfukta och skydda huden med dagkräm. Ta en ärtas storlek och applicera ut produkten med lätta fingrar. Dagkräm är till för att göra huden len, hålla sin elasticitet och spänst och gör även att makeup fäster bättre.

M Picaut

  • Skin Detox Moisturiser – En lätt och lyxig ansiktskräm som avhjälper problem som känslig hud, rosacea och acne utan att täppa till porerna med hjälp av sina renande och lugnande ingredienser, broccoliolja och havtornsolja till exempel. Den normaliserar, lugnar och skyddar huden både dag som natt.
  • Skin Perfect Moisturiser – En mer avancerad ansiktskräm med Anti Age-effekt som ger en tydlig minskning av fina linjer och rynkor efter bara två månaders användning enligt kliniska tester. Den stimulerar nybildandet av hudens kollagen och binder massvis med fukt.

Dessa 3 steg är de första stegen i en hudvårdsserie som du bör använda varje dag, till och med 2 ggr per dag. Tvätta med en bra rengöring, fukta och förbered huden med ett ansiktsvatten och skydda samt återfukta med en grym ansiktskräm.

M Picaut har många fler ansiktsprodukter i sin hudvårdsserie men dem tar vi i ett annat blogginlägg. Hoppas du fått med dig mycket nyttig information om detta fantastiskt lyxiga hudvårdsmärke!

Kram Olivia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *