esse probiotic skincare - sensitive nourish moisturizer

Esse Probiotic Skincare – hudvård för dig med känslig hy

Om du har känslig hy och sugen på att prova Esse Probiotic Skicare rekommenderar jag deras sensitive-serie som är framtagen för just känslig hy. Alla produkter från Esse är riktigt fina, otroligt hög kvalitet med verksamma ämnen. Sen att dessa i Sensitive-serien doftar som en vaniljdröm gör dem ännu mer underbara och härliga att använda. Läs mer om mina rekommendationer här!

Det många tänker på när det är dags att införskaffa ny hudvård är att byta ansiktskräm. Men oftast får man bättre effekt om man använder rengöring och ansiktsvatten i samma serie. Därför går jag igenom det också så du får tips på allt du behöver för en komplett hudvårdsrutin. (Produkterna ska användas i den ordning jag presenterar dem nedan)

Vi börjar med rengöringen heter Sensitive Cleanser och är en effektiv ansiktsrengöring som tar bort smuts och makeup utan att irritera din hy. Supermilda ekologiska ingredienser gör att huden håller sig mjuk och lugn med syfte att minimera risken för allergiska reaktioner. esse probiotic skincare - sensitive cleanserEfter att du rengjort huden från smink och smuts är det bra att använda ansiktsvatten. Med milda, återfuktande ingredienser förbättrar det hudens fuktighet. Sensitive Toner är en unik produkt med en specifik och unik art av Probiotika som tillsammans med Prebiotika hjälper till att lugna och stabilisera huden. esse probiotic skincare - sensitive tonerInnan ansiktskrämen som är nästa steg vill jag rekommendera att använda Sensitive Serum. Detta serum innehåller över en miljard levande probiotiska Lactobacillus mikrober per milliliter. För dig som har lite koll på Esse Probiotic Skincare så vet du säkert att målet med produkterna är att öka stammen av probiotiska mikrober på huden så att inkräktande arter inte får plats. Detta skyddar på så sätt din huds immunsystem från att aktiveras i onödan och reducerar rodnad och irritation. esse probiotic skincare - sensitive serumSen är det dags att välja ansiktskräm och då finns det två olika varianter. Den ena heter Sensitive Nourish Moisturiser och passar torr och känslig hy. Torr och känslig hud har båda koppling till en försvagad barriärfunktion och denna ansiktskräm är framtagen för att förbättra barriärfunktionen i torr och känslig hy. esse probiotic skincare - sensitive nourish moisturizerDen andra heter Sensitive Hydro Moisturiser är en lugnande ansiktskräm för dig som har en normal till fet hy. Krämen är utformad för att optimera hudens mikrobiom och på så sätt lugna din hud.esse probiotic skincare - sensitive hydro moisturiserDessa produkter ska alla vara snälla mot reaktiv hud. Men om du tidigare upplevt att din hud varit extremt reaktiv och känner dig väldigt osäker när det gäller att prova ny hudvård finns detta fina “prova-på-kit” där du får möjlighet att känna lite på rengöringen och båda ansiktskrämerna innan du beställer de stora förpackningarna. Ibland kan det vara skönt att känna sig trygg med att produkterna känns helt rätt och då är verkligen detta kit som du klickar hem här perfekt! Se på din hud som ett eget ekosystem. På huden lever bakterier, arkéer, protista, djur m.m. För att huden ska vara i toppskick så gäller det att du har en bra mix av dessa arter. Med Esse Probiotic Skincare gynnar du hudens ekosystem med hjälp av Probiotika (goda bakterier) och Prebiotika (mat för goda bakterier). Prova du också!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *