Esse

Esse Probiotic Skincare – Mer än ett ekologiskt hudvårdsvärke!

Esse Probiotic Skincare är världens första hudvårdsserie med levande probiotika! De har utvecklat produkter som skapar en optimal balans av mikrober, håller tillbaka åldersprocessen och återskapar en fungerande hudbarriär. Produkterna innehåller även prebiotika som ger näring åt de godartade mikroberna. Visst är det fantastiskt, men det är inte där vi vill rikta fokuset idag. Vi vill lyfta fram att Esse är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, är 100% veganvänligt, emot djurförsök och även helt koldioxidneutrala. Nedan berättar vi mer, läs vidare!

Ekologiskt certifierade – Esse har varit ett eko certifierat varumärke sedan 2005 och anpassat sig till Ecocerts regelverk som kräver procentuella ekologiska minimimängder och förbjuder ingredienser som anses vara osäkra och icke hållbara. De gör också besök på Esse’s fabrik och kontrollerar förpackningarna, samt lägger vikt vid återvinningsbarheten av förpackningsmaterialet. Något Esse Probiotic Skincare klarar med bravur!

Emot djurförsök – Esse testar inga av deras produkter på djur och använder inte heller ingredienser från andra som gör det. Deras produkter testas istället av frivilliga! Esse resultat har visat att deras produkter är mindre irriterande för huden än destillerat vatten, grymt bra jobbat! Esse är även med i PETA’s (världens största djurrättsorganisation) program mot plågsamma djurförsök.

Esse Foundation

Vegan – Absolut inga animaliska produkter används i Esse hudvårdsserie, inte ens bivax. Du som vegan kan alltså känna dig helt trygg vid användning av Esse’s produkter!

Fair Trade – Esse stödjer Fair Trade och är ackrediterade partners till PhytoTrade Africa. Denna organisation är engagerade i utvecklingen av Fair Trade och ser till att vildväxande råvaror skördas på ett hållbart sätt. Rättvis handel av naturligt vildväxande råvaror har höjt levnadsstandarden för tiotusentals människor. Så heja Esse för att ni stödjer Fair Trade!

Genom att ta del av denna information kan du nu känna dig helt trygg med att Esse är ett hållbart varumärke som verkligen värnar om människan, djuren och miljön. Gör du det också? Hitta dina hudvårdsprodukter hos oss på PiggaButiken, och varför då inte prova Esse fantastiska produkter ♥

Publicerat av

Pigga-Karin

Hälsorådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *