Fredagar är den dagen som vi äter mest tacos på. Det verkar vara en ihållande favorit som bara blir mer och mer populär. Plockmat är alltid trevligt då alla kan ta till sig av det man gillar. Variation med många grönsakstillbehör är ett måste om det ska bli en hälsosam fredagstacos. Just traditionella tacos har egentligen aldrig varit en given plats på våra fredagskvällar, möjligtvis tapasliknande med grönsaker och vegetariska röror. Däremot har vi fått en ny favvo; ”vegansk tacotallrik” som med min tonårsson jublar över. Läs vidare så berättar jag hur du gör i fyra enkla steg!

  1. Hyvla potatis tunt med en mandolin och lägg ut jämnt på en plåt. Man kan blanda med sötpotatis för variation. Pensla lite med kokosolja eller olivolja och salta lätt. Rosta i ugnen i ca 200 g, jag brukar ta varmluftsugn.
  2. Gör en salsaliknande blandning av finhackad gurka, paprika, rödlök eller salladslök, avokado och koriander.
  3. Sen kommer vi till pricken över i:et, såsen!! Den är sååå god och gör hela rätten. Mixa ca 2 dl cashewnötter med saften av 1/2 citron, 2-3 vitlöksklyftor, en skvätt olivolja och ca 2,5 dl vatten beroende på hur tjock eller mer rinnnade man vill ha den.
  4. Fördela de rostade potatischipsen på en tallrik, lägg på salsan över och ringla såsen lite snyggt på. recept - tacco

Bon Apetit!