Ja, att uppleva hårbotten som fet och hårtopparna torra är vanligt. För att få bukt på detta finns det många olika produkter med egenskaper som är specifika för att få bukt på olika sorters problem. Här är mina rekommendationer till dig och jag förklarar även hur de fungerar! 

För att få bukt på att håret blir fett snabbt finns produkter från Maria åkerberg som jobbar med just detta. Shampot heter Shampoo Sage. Det minskar fettproduktionen i hårbotten. Kombinera med Scalp Scrub Intensive och Scalp Treatment Sage för bästa effekt. De milda rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut varken hår eller hårbotten. Håret återfår sin naturliga lyster, mjukhet och volym.Fet hårbotten - Maria ÅkerbergFör torra hårtoppar vill jag slå ett slag för håroljan från Weleda som heter Nourishing Hair Oil. Den har en frisk doft av rosmarin och lavendel som är helt underbar. Rosmarin, klöver och kardborre får håret att kännas mjukt och smidigt utan onödiga tillsatser. De fina oljorna ger håret en djup konditionering samtidigt som den ger håret glans och hjälper till att hålla håret i ordning helt naturligt. Håroljan innehåller kallpressad och vårdande jordnötsolja som är en extra näringsrik och återfuktande olja.
Nourishing Hair Oil - Weleda Nourishing Hair Oil - Weleda Nourishing Hair Oil - WeledaDå har vi gått igenom de vanligaste produktlösningar man tänker på för att få bukt på just dessa hårproblem. Men förutom schampo och olja utifrån, måste du tänka på insidan. Håret växer inifrån och ut, så är det torrt kan det vara brist på tillräcklig näring. Är hårbotten fet så kan det bero på att obalanserad fukt i hårbotten. Därför vill jag gå igenom några kosttillskott som kan vara helt avgörande för ett vackert hår.

Det finns många kosttillskott som bidrar till starkt hår. Detta hjälper håret att bli glansigt och mindre torrt eftersom du får i dig de vitaminer och mineraler som är viktiga för att håret ska växa och må bra. Beautiful Hair är ett exempel på kosttillskott som innehåller mycket vitaminer, mineraler, fettsyror och noggrant utvalda näringsämnen som cystein och biotin. Aminosyran cystein är en svavelhaltig aminosyra som är en viktig beståndsdel i keratin. Keratin bidrar till att ge håret lyster och hålla det stabilt och smidigt. Biotin och zink bidrar till att bibehålla normalt hår och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Vidare till att håret blir fett. Till en början vill jag rekommendera att äta mindre mat som innehåller dåliga och ohälsosamma fetter. Sen är det alltid bra att förlänga dagarna mellan tvättarna och håller dig till två tvättar varje vecka. Det känns kanske lite jobbigt att dra ner på tvättarna till en början men ge det tid så kommer det med största sannolikhet att bli bättre inom några veckor.

Har du fett hår kan det även vara som så att du egentligen är torr i hårbotten, då kompenserar din kropp detta genom att producera mer naturliga oljor för att smörja din hårbotten. Dessa oljor gör att ditt hår blir fett snabbt. Men äter du fettsyror, exempelvis svartvinbärskapslar, smörjer du huden inifrån och då behöver den inte producera ett eget överskott av oljor. Logiskt egentligen!Svartvinbärskapslar - Q for SkinLycka till!