Fixa höstlooken med baspalett från Maria Åkerberg!

Hösten och mörkret är här och vad känns inte bättre än att pigga upp sig med en härlig makeup? Jag ska visa er väldigt enkelt hur du sätter färg på hösten med Maria Åkerbergs nya Base & Eyeshadow Palette. Detta är en palett som har de perfekta basfärgerna som passar alla ögonfärger. Den är otroligt enkel att arbeta med och kan bjuda på många olika looker! Här ska ni steg för steg få se hur jag gör min makeup.

1.Jag börjar alltid med att göra en fransmarkering. Det gör att fransraden upplevs tätare och looken blir mer enhetlig. Till denna makeupen använder jag Maria Åkerbergs svarta kajalpenna. Den applicerar jag precis där fransarna börjar växa. Så alltså inte på vattenlinjen utan lite längre in.

2. Efter det går jag in med färgen Soft White på hela ögonlocket för att ge det en jämn färg och en bra bas. Att ha en basskugga gör det även lättare att blanda ut de andra skuggorna och det blir mindre hårda kanter.

3. Börja med att applicera färgen Nougat i globlinjen. Nougat är en väldigt bra övergångs färg som det kallas. Efter det applicerar du Bronzer Sunset, även den  i globlinjen för att ge lite  extra dimension och värme till ögat. Använd gärna en lite fluffigare borste för att få bästa resultat när dessa skuggor appliceras. I denna looken har jag även använt Bronzer Sunset som solpuder till ansiktet. Så det fungerar toppen både till ögonlock som till ansikte och även dekolletage!

4. Efter det tar du färgen Warm Brown och applicerar den i ytterkanten av ditt ögonlock och jobbar den lite inåt mitten. Du kan även applicera den som ett “V” i ytterkanten av ditt lock. Prova dig fram vad som passar just dig bäst! Glöm inte att applicera lite av den mörka skuggan på undre fransraden också. Det ger en mer enhetlig och proffsig look! Ett tips, i denna looken har jag även använt Warm Brown för att fylla i mina bryn.

5. Efter detta så kan du applicera en ljusare skugga över ögonlocket för att mjuka upp looken lite. Du kan välja en matt eller en skimrig men idag valde jag färgen Golden Nougat som har skimrig finish, för att få en lite festligare look. Här går det väldigt bra att använda ditt finger. Med den tekniken får du fram fram pigmentet så bra! Applicera skuggan från ögonvrån ut till hälften av ditt ögonlock och se till att blanda den bra med den mörka så att det blir en fin övergång.

6. De sista stegen är att lägga färgen Shiny Apricot som en highlighter under brynbenet. Att applicera en ljus skugga under brynbenet gör din look lite vassare och ger ett galet snyggt resultat! Efter det applicerar jag mascara efter tycke och smak. Glöm inte att måla underfransarna om du lagt skuggan på nedre fransraden också.

Med dessa steg kan man göra en väldigt enkel makeup och du kan variera med precis vilka färger du vill. Matcha med dina kläder, ditt nagellack eller kanske din ögonfärg? Vill du ha en festligaste look så kan du addera en kajal eller en eyeliner på övre fransraden. Du hittar Maria Åkerbergs Base & Eyeshadow Palette här!

Lycka till nu och glöm inte bort att makeup ska vara lustfyllt!

Kram Julia

Publicerat av

Julia

Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *