Löpning

Förbättra din löpning med havtornskapslar

Våren är här och det spritter i en gammal löparkropp! För er redan frälsta – löpning är ju magiskt nu när vårsolen skiner, ljumma vindar smeker ansiktet och det är alldeles lagom varmt ute. För er som ännu inte är sålda på löpning – ni har så mycket underbart att upptäcka! Hela vintern är jag otrogen mot mina löparskor, det blir mest spinning och gym för min del. Men nu är det äntligen dags att ge sig ut igen!

 Dock är det ju inte alltid som allt känns toppen, det är lätt att sträcka sig, stuka sig eller bara “råka” träna för ofta så det blir en nedbrytande process istället för en uppbyggande, när tiderna ska bli bättre och bättre. Så förutom att träna med måtta och minnas att återhämtning är själva nyckeln till resultat, finns det några knep att ta till. Det stavas näringsstöd inifrån! Stärk kroppen så att du ger den bästa möjliga förutsättningar för att bli just så stark som du önskar och begär av den. Jag talar såklart om fettsyror, och denna gång havtornskapslar.

Löpning

All träning som höjer din puls ger stresspåslag. Nej, tänker du. Det behöver vi ju inte mer av precis. Det ger förvisso ett påslag av stresshormoner men, när vi använder vår kropp så som det är tänkt vid stress – alltså att det resulterar i någon form av urladdning, så får vi faktiskt lägre nivåer av stresshormon efter träningen än vad vi hade innan. Plus att vi får en dos av endorfiner som gör oss skönt nöjda med oss själva. Detta är naturens lilla sätt att belöna oss för att vi tog ut oss och överlevde! Kroppen tror ju fortfarande att om vi stressar så är det för att det står en tiger i hallen. På sikt mår vi alltså bättre (OBS. Detta gäller dock inte dig som har trötta binjurar, du behöver VILA). Men hur eller hur så är stress, stress och om vi kan hjälpa kroppen att klara av den bättre så varför inte! Mitt tips är Havtornskapslar.

Dessa små klarröda kapslar innehåller förutom omega -3-6-7 och -9 över 200 bioaktiva ämnen som skyddar vår kropp mot stress! Vad menar jag med bioaktiva ämnen? Tänk allt som i naturen är gult/orange/rött, tex gurkmeja, betakaroten, zeaxantiner osv. Dessa antioxidanter skyddar våra kroppar, som ett slags rostskydd kan man säga. Det är dessutom väl studerat hur vida dessa gula färgämnen gör vår hjärna glad! Man kan ju tänka sig att det beror på att vår hjärna (om man tar bort allt vatten) består till 70% av fett. Fett kan härskna, det behöver antioxidanter och inte vilka som helst utan fettlösliga antioxidanter, gissa vad som finns i havtorn – Fettlösliga antioxidanter!

Löpning

Havtornskapslarna:

  • Skyddar kroppen mot stress.
  • Gör hjärnan glad.
  • Skyddar huden mot solen (med betakaroten).
  • Ger håret bättre förutsättningar att växa (när vi har höga nivåer av stress i kroppen så prioriterar inte kroppen att bilda vackert, starkt, glansigt hår).
  • Hjälper våra slemhinnor tack vare omega-7 och betakaroten (förstadie till A-vitamin som i studier visat sig hjälpa våra slemhinnor).

Löpning

Vill du prova du också? Gör det! Och njut sedan av ett lugnt/snabbt/härligt/svettigt löppass (:

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *