menskopp - belladot

Fördelar med att använda menskopp

Menskoppen är verkligen här för att stanna! Detta mensskydd har under de senaste åren blivit väldigt populär, vilket är förståeligt med tanke på alla fördelar som den faktiskt har. Den är gjord i silikon vilket inte torkar ut våra slemhinnor, utan fångar bara upp blodet påväg ut ur kroppen. Läs mer om fördelarna du får ta del av när du börjar använda menskopp i detta blogginlägg.

menskopp - belladotFörutom att menskopp är ett bättre alternativ för kroppen är den även väldigt praktisk. Den tar större mängder än en vanlig binda eller tampong, 4-8 timmar brukar funka bra. Perfekt att använda under träning, bad och när man sover. Smidigare att tömma en menskopp än att slänga en binda/tampong. menskopp - belladotDet är bättre ekonomiskt, en engångssumma på runt 200 kronor och du kan sedan använda koppen i upp till 10 år vilket är stor skillnad om man kollar kostnaden varje månad på tamponger. Detta innebär även en förbättring för miljön. Inget onödigt avfall och en massa extra sopor. (Om du ändå vill komplettera din menskopp med bindor och tamponger rekommenderar jag ekologiska och giftfria intimhygiensprodukter från Natracare som du hittar härmenskopp - belladotVad många också tycker är en fördel är att slidans muskulatur får arbeta lite, så du får knipövningar på köpet också.
Första gången jag provade så trodde jag inte riktigt på det.. trodde det skulle läcka, va obehagligt, osmidigt osv. Efter ett tags användande har jag inget negativt att säga! Man kan få öva lite på vanan att ta ut och in men annars funkar den toppen bra. Funderar du på hur du använder menskoppen hittar du ett bra inlägg här där vi förklarar utförligt steg för steg.
menskopp - belladot
Rekommenderar er återigen att prova, känns både bättre och fräschare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *