Bruna fläckar

Förebygg bruna fläckar med ekologiska hudvårdsprodukter

Under sommaren när vi utsätts som mest för solens strålar är det viktigt att använda bra solskydd. Men det många glömmer är att det är minst lika viktigt att använda vårdande hudvårdsprodukter efter att du varit ute i solen. En negativ effekt som kan uppstå på vår hud är bruna fläckar, som kallas hyperpigmenteringar. För att motverka detta finns det en perfekt kombination av två ekologiska produkter från Maria Åkerberg.

För att du ska förstå hur produkterna kan förebygga bruna fläckar är det bra om du först vet hur de uppstår. Det ögat ser som bruna fläckar är resultatet av en störning i melanocyterna, cellerna som producerar vårt pigment. De finns djupt i huden. När en störning uppstår som gör att melanocyten inte kan sprida pigmentet jämnt, bildas en koncentration av pigment på ett ställe och vi ser det som en fläck. Melanocyterna stimuleras av solen, därav att pigmentfläckar oftast visar sig under sommaren.

Bruna fläckar

Då är det dags att att presentera produkterna som förebygger fläckarna – Serum C och Night Cream. Serum C är ett fuktgivande serum som är inflammationshämmande samt förebygger hudens åldrande. Serumet har även en blekande effekt på mörkare fläckar vid en tids användande. Består till 10% av ett unikt stabiliserat koncentrat från apelsiner. Det är ett  serum med unikt, stabiliserat C-vitamin som verkar djupt i huden och bleker pigment. I kombination med AHA-syran som finns i Night Cream blir effekten maximal. Används nattetid enbart och resultatet blir en jämn hudton. Night Cream är en nattkräm som återfuktar. Innehåller mjöksyra(AHA) som samarbetar med C-vitaminet i Serum C.

Bruna fläckar

Applicera Serum C först, eftersom det är serumet som går djupast ner i huden och sedan Night Cream över. Produkterna ska endast användas på natten då huden blir ljuskänslig av produkterna. Dagen efter är det dock inget problem att vara ute i solen.

Bruna fläckar
Ha en fin dag och var rädd om din hud i alla väder!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *