Eftersom många av våra läsare är väldigt medvetna och väljer giftfria och miljövänliga produkter till sig själva, tänker jag att ni gör lika medvetna val när det gäller produkter till era barn. Om du vill försäkra dig om att ditt barn får i sig så lite kemikalier som möjligt finns det många saker att ta hänsyn till. Ett självklart föremål som enligt mig bör vara giftfritt är nappen. Tänk själv på hur många timmar den där nappen sitter i munnen på ditt lilla barn och gör ett aktivt val. Idag tänker jag skriva lite om de nappar jag har valt till mina barn.

Napparna jag valt är från Hevea och är gjorda av 100% naturgummi. Naturgummit kommer från gummiträdet Hevea Brasiliensis som växer på små odlingar där gummiträden tappas för hand. De är fria från färgämnen, ftalater och andra kemikalier så därför känns det tryggt att ge detta naturliga alternativ även till en liten nyfödd.

hevea - giftfri napp

En annan sak som jag bara måste lyfta är att de är gjutna i ett stycke. Detta innebär att vi undviker de otäcka olyckorna där nappens sugdel lossnar och kan fastna i halsen. Jag har faktiskt en vän som var med om detta med en annan napp för något år sedan, fy så hemskt! Därför är jag glad över att många i min närhet faktiskt har valt Heveas nappar.

hevea - giftfri napp

Älskar att ha huset fullt med barn så det känns skönt att ge dem det bästa jag bara kan.

PS. Den blå EKO napphållaren som jag köpte till äldsta sonen Nicko när han började slänga runt med sina nappar hittar du HÄR.