mage tarm - probiotika

Goda bakterier för magen – så hjälper de dig att må bra

Vikten av en stark tarmflora är väsentlig för att du ska må bra. Har du tillexempel problem med återkommande halsinfektioner, förkylningar och ont i bihålor så är det faktiskt tarmen du ska börja att stärka. Största delen av vårt immunförsvar sitter faktiskt i tarmen! I detta inlägg berättar jag mer om den betydelse probiotika har för din hälsa och varför goda bakterier för magen är så viktigt.

Bakterier för magen kan i vissa öron låta märkligt. Men vår tarm består faktiskt av flera miljarder bakterier och har en vikt på ca 1 kg. I tarmen har vi behov av flera olika sorters bakterier som verkar i olika delar av tarmen. Av dessa bakterier är det av största vikt att de består av goda sådana.
mage tarm - probiotika
Dessvärre har våra matvanor och vårt levnadssätt i kombination med allt för flitig antibiotikaanvändning har bidragit till att försämra vår flora. Dessa faktorer har resulterat i att de flesta av oss har försämrad tarmflora. Det i sin tur ger ett försämrat immunförsvar vilket kan resultera till återkommande infektioner, allergier och matsmältningsbesvär. Stor del av befolkningen har dessutom magbesvär i form av uppkördhet och gasbildning. Så ska det inte behöva vara, men som tur är kan en förbättrad av tarmflora göra stor skillnad.mage tarm - probiotika
Hur ska du då göra för att förebygga de hälsobekymmer som nämns ovan? Bygg upp en stark tarmflora! En första rekommendation är att undvika socker och snabba kolhydrater för att förhindra att dåliga bakterier får fäste i tarmen. Många har också upptäckt att de mår bättre i magen när de utesluter vete och mejeri produkter vilket också gör att tarmslemhinnan får chans att reparera sig. Är du intresserad av att ändra din kost rekommenderar jag boken “Sju steg till ett friskare jag” som hjälper dig med både motivation och goda recept för att lyckas med detta.

mage tarm - probiotikaEtt annat alternativ är att äta probiotika i tablett eller kapselform. På så sätt kan man gardera sig att få i sig tillräckligt stora mängder som kan behövas för att göra skillnad för tarmfloran. Det finns en rad olika märken att välja på med olika styrkor och antal goda bakterier. Det finns en rad olika märken att välja på med olika styrkor och antal goda bakterier. Renew Life har 3 varianter som heter Pure Biotic, 2 för vuxna och 1 för barn.

  • Den som heter PREMIUM fungerar som en dunderkur på 50 milj bakterier som är riktigt bra efter en antibiotikakur eller vid en längre tids magbesvär eller sjukdom. Den är också väldigt bra att ha med sig utomlands då magen kan bli känslig för annan flora än vad vi är vana vid, börja gärna någon vecka innan resa så att tarmen får chans att bli stärkt.
  • Den med 6 milj bakterier är bra som stödjande dagligt tillskott och tillför 6 olika bakteriestammar som jobbar i olika delar av tarmen.
  • Renew Lifes senaste tillsott i serien är Pure Biotic Barn med 10 milj bakterier från 9 stammar, en riktigt god tuggtablett som tilltalar barn. Tänk på att redan från barnsben sätta grunden till en stark och motståndskraftig tarmflora, det lönar sig i längden! Man ser också att även  barn och t o m bebisar inte har tillräckligt god flora idag, därför är det väldigt viktigt att den gravida kvinnan ser till att stärka sin flora under graviditeten eftersom den förs vidare till barnet vid förlossningen.
Med detta vill  jag säga, ta hand om din tarm så mår hela kroppen bra!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *