Derma Kollagen

Håll huden ung med kollagen och hyaluronsyra

Hur gammal är du? Hur gammal känner du dig när du tittar i spegeln? Inte alltid samma ålder i sinnet som i spegeln eller hur? Men gissa vad? Det går att ge huden kärlek och omtanke så att den, tja, blir som ny är väl att ta i… Jo, faktiskt så förnyar sig vår hud hela tiden!

En hudcell lever ca 1 månad. Då bildas den längst ner i hudlagret, så “vandrar” den genom huden tills den ligger på ytan, dör och peelas av genom naturligt slitage. Så den hud du ser är bara toppen av vad som sker i huden. Så hur ska vi då påverka vår hud mest? Är det utifrån genom huden eller är det inifrån via näring från våra kapillärer? Jag tror stenhårt på en kombination!

Men just i dag tänkte jag faktiskt prata om en specifik produkt som hjälper vår hud inifrån. Den heter Derma Collagen och kommer från Alpha Plus. Den innehåller flera ämnen som vår hud behöver för att må bra. Två av dem är Kollagen och Hyaluronsyra. Dessa två är byggstenar i vår hud. De ser till att vår hud kan binda vätska och bibehålla sin spänst.

Derma Kollagen

  • Kollagen är som trådar som liksom gör huden elastisk och följsam. Ju äldre vi blir ju fler av dessa trådar går av! Det är även kollagen som bygger upp brosk i våra leder, där märks också att slitaget blir värre ju äldre vi blir.
  • Hyaluronsyra är det som binder upp vätska i huden. Ser man ett barns hud så är den bullig och tjock medans en äldre hud är mer tunn som pergament. Detta är pga av att hyaluronet minskat och då “binds” inte vätskan/fluffet kvar i huden. Hyaluronsyra är populärt att tillsätta i olika krämer för att få just denna effekt men då kan det vara bra att veta att Hyaluron har så stora molekyler att vi inte kan använda det som läggs på huden att bygga upp huden med (där emot kan det bidra med en viss fuktbindande förmåga som gör att hudens torrhetsrynkor kan slätas ut). Hyaluronet måste istället antingen ätas eller sprutas ner i huden (typ restulan-sprutor) för att det ska kunna göra nytta.

Derma Kollagen

Som bonus i Derma Collagen får man då även till viss del byggstenar för sitt brosk samt att kollagen innehåller rikligt av aminosyran glycin som påverkar oss till en bättre sömn bla. Vidare innehåller denna produkt C-vitamin, bambuextrakt och molybden, allt för att komplimentera och förstärka effekterna! Hoppas du som jag blir sugen på att testa effekterna av vad denna sköning kan ge!?

Må så gott och ta hand om dig!

Mvh Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

1 thoughts on “Håll huden ung med kollagen och hyaluronsyra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *