Vattenflaska

Håll värmen uppe med varmt vatten

Nu är kylan här på riktigt, även fast vi i skrivande stund inte har någon snö kvar på backen. Men det kan va nog så kallt för det! Därför vill jag tipsa om denna värmetåliga glasflaska, min allra bästa vän i kylan. Jag vill också passa på att förklara varför det är så bra för kroppen att dricka varmt vatten. Läs vidare!

Equa Water Bottles är miljövänliga vattenflaskor, tillverkade i borosilikatglas som tål både värme och kyla. Jag brukar fylla upp min flaska med hett vatten så att vattnet håller sig varmt under en hel skogspromenad och sippa på när jag både är törstig och känner mig frusen. Dessa flaskor finns även med fina och mysiga överdrag till, vilket hjälper flaskan att hålla värmen ännu bättre. Klicka HÄR för att se mer.

Vattenflaska

Varför är det så bra att dricka varmt vatten då? Jo, det är lättare för kroppen att ta upp vätskan då. Kroppen måste nämligen jobba lite extra med att värma upp vattnet om det är kallare än 37 grader, innan kroppen kan ta upp vätskan på bästa sätt. Varmt vatten främjare även tarmsystemet, hjälper kroppen att skölja ut orenheter och håller igång matsmältningen.

Så isället för att fylla upp din vattenflaska med iskallt vatten så testa att drick varmt istället. Det gör din kropp och mage gott!

Ha det gott!

Kram, Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *