Halloween

Halloweenmakeup i 8 steg – Djävuls Clown med ekologiskt smink

Halloween närmar sig och det kanske är dags att planera vad du ska klä ut dig till? Gör som jag och låt makeupen vara fokus för din utklädnad! Med detta blogginlägg vill jag visa att det går att få till en snygg och läskig makeup med naturligt smink. Allt jag använt mig av kommer från INIKA Organic som är ekologiskt certifierat, 100% naturligt, veganskt och Cruelty-Free. Ta del av sminkningen nedan!

Halloween

Steg 1. Återfukta alltid ansiktet innan du lägger din makeup med primer (pure perfection primer) eller serum/creme.

Steg 2. Börja med ögonskuggan! För visst är det tråkigt när man har fått till den perfekta basen och så faller skuggan ner under ögonen och går inte att få bort. Tips är att lägga en neutral basskugga först för att kunna jobba in nästkommande skuggor lättare utan att några kanter uppstår. Använd sedan en mörkbrun nyans (Choc Coffee) för att få till ett djup i skuggan och varva med en röd/lilaaktig ton (Autumn Plum). Ta en ljus skugga för att highlighta upp partiet under ögonbrynen (Pink Fetish). Var inte rädd för att ta mycket ögonskugga, det är nu du har chans att överdriva!

Halloween

Steg 3. Dags att lägga basen! Eftersom du redan har återfuktat ansiktet med primer så kan du lägga på concealer (Perfection Concealer) och foundation (Liquid Mineral Foundation) direkt. För att sätta concealer och foundation på plats så bör du använda någon typ av puder (Baked Mineral Foundation) för att jämna ut och matta ner basen.

Halloween

Steg 4. Min favorit, contouring! Skapa konturer i ansiktet med bronzer och highlighter (contouring palette). Förstärk dina kindben med bronzer och lägg highlighter under ögon, brynben, näsben och amorsbåge.

Halloween

Steg 5. Dags för bryn och horn! Ta en svart kajalpenna (Black Caviar) och markera dina bryn kraftigt. Markera pannan med två små prickar för att se att hornen blir lika höga och måla sedan första strecket ner till brynets slutspets. Dra det andra strecket rakt ner och fyll i med antingen kajal eller svart ögonskugga (Black Sand).

Steg 6. Markera två små prickar nedanför ögonen och fyll i med kajal eller svart ögonskugga. Applicera sedan Mascara (Curvy Lash är min självklara favorit) för att få ihop helheten av din ögonmakeup.

Halloween

Steg 7. Munnen ska nu ta plats! Här kan det vara lättare att använda en flytande eyeliner (liquid eyeliner) för att måla linjerna. Börja försiktig utifrån och måla inåt med tunna fina linjer. Ju närmre munnen du kommer, desto tjockare markering av munnen. Ta sedan ett mörkrött/lilarött läppstift (Orchid Fields) och fyll i mitten av läpparna för att sedan jobba ihop dem båda.

Halloween

Steg 8. För att skapa ett djup runt horn, under ögon och runt munnen så skuggade jag lite lätt med en mörk ögonskugga (choc coffee) samt med läppstiftet (Orchid Fields) även under ögonen för att få mer effekt. Om du även vill/behöver täcka över något som blivit ojämnt kan du justera detta med din concealer igen.

Halloween

Nu är det klart!

Stort lycka till och ha en härlig och läskig Halloween (:

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *