Halloween

Halloweenmakeup med naturligt smink – Steg för steg-guide

Här vill vi tipsa om två olika halloweensminkningar – En gulligare variant likt ett rådjur och en lite läskigare clownsminkning. Allt är skapat av naturligt och ekologiskt smink från både Maria Åkerberg och INIKA Organic. I detta inlägg får du två olika genomgångar på hur vi skapade dessa olika looks. Vi vill med detta visa att barnen inte alls behöver köpa dåligt smink av ännu sämre kvalité inför Halloween, utan kan använda det smink du har hemma som är mycket bättre och kanske till och med naturligt och ekologiskt. Läs vidare!

Stina som gulligt rådjur:

Halloween

 1. Stina använde Maria Åkerbergs flytande foundation – Ivory som bas, och byggde på med Inikas mineralfoundation Grace (de ljusaste nyanserna).
 2. För att markera kindbenen använde vi MÅs solpuder – Sun Kissed.
 3. Som highlighter använde vi MÅs ögonskugga – Warm Silk (i pannan, under brynen, på näsan, under ögonen och även under näsan), vilket skapade ett superfint glow i mitten av ansiktet, samt en mer markerad nos.
 4. Ögonbrynen fyllde vi i med MÅs ögonbrynspenna – Perfect for All.
 5. På ögonglobslinjen använde vi Inikas vita kajalpenna – White Crystal för att skapa en illusion av större ögon.
 6. Den ljus ögonskuggan är återigen Warm silk i ögats inre parti och under globlinjen. För att skapa en skuggning använde vi ögonskuggan Cold Brown, MÅ båda två.
 7. Till nos, prickar och överläpp användes Inikas Flytande Eyeliner för en skarpare markering.
 8. Underläppen är sminkad med MÅs läppstift Lovely Pink tillsammans med ett läppglans – Peachy Dream, också från Maria Åkerberg.

En enkel, gullig och naturlig sminkning inför halloweenpartyt!

Wilma som läskig clown:

Halloween

 1. Wilma använde samma grund som Stina – Ivory och Grace för att få en så ljus ton som möjligt.
 2. För att markera kindbenen använde vi återigen MÅs solpuder – Sun Kissed.
 3. Ögonbrynspenna från MÅ – Perfect for All för att markera brynen.
 4. Ögonskugga från MÅ – Cold Brown och Cold Grey som skuggning.
 5. För att få till formen som går från munnen och upp över ögonen använde vi först Inikas läppenna Moraccan Rose som mall. Sedan följde vi efter med läppstiftet Classic Red från MÅ för att skapa en blodröd nyans. För att skugga ner den röda färgen och skapa ett djupare intryck sotade hon i det röda med ögonskuggan Cold Brown från MÅ.
 6. Läpparna fylldes i med samma färger som ovan.

Också en enkel men läskig sminkning som skulle kunna skrämma vem som helst!

Halloween

Så innan Halloween infaller – Kolla igenom vad du har hemma i sminkväskan och komplettera med det du saknar! Just för att dina barn ska kunna använda samma smink av samma goda kvalité som du själv gör. Hoppas vi har inspirerat någon till att testa dessa sminkningar, de var i alla fall väldigt roliga att skapa!

Ha det så gott och glad Halloween!

Kramar från Malin, Wilma och Stina

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *