Bastu - c/o Gerd

Hudvårdstips – Därför bör du basta oftare

Att bada bastu är underbart skönt och ger även en hel del positiva effekter på din hud. Jag berättar mer nedan, samt tipsar om mina favoritprodukter att använda i och efter en härlig bastukväll!

När vi svettas händer det mycket i kroppen. Dels så hjälper svetten kroppen att skölja rent körtlar och porer. Vi blir av med orenheter och föroreningar och får en renare och fräschare hud. När huden blir varm blir det också lättare att exfoliera bort torra och döda hudceller från kroppen. Genom att skrubba kroppen sätts både cellförnyelsen och blodcirkulationen igång och din hud får en chans att stråla! Använd en snäll och mjukgörande peeling att skrubba dig med. Min och dotterns favorit kommer från c/o Gerd och heter Sauna Birch Scrub.

Efter bastun använde vi denna gång c/o Gerds mjukgörande Body Shower Lingonberry, en duschgel med snälla tvättensider som lämnar huden återfuktad och fräsch efter bastu och dusch. Glöm inte att smörja in huden efteråt för ännu mera fukt och glow! HÄR finns flera olika Body Lotions att välja mellan.

Bastu - c/o Gerd

Har du en bastu rekommenderar jag dig att basta ofta! Om du inte äger en själv kanske du känner någon som gör det? Dra ihop ett gäng kompisar och basta någon gång då och då för att umgås, ha en härlig stund och för att ge huden lite extra kärlek efter den torra vintern.

Ha en fin dag!

Pigga hälsningar Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *