Det är säkert många som vet vad rouge är och gärna vill användad det, men hur man egentligen ska använda rouge kan vara en gåta. Rouget är i grund och botten skapat för att ge ansiktet en naturlig rodnad och färg och det appliceras på kindäpplet/kindbenet. När det kommer till smink i allmänhet så är allt en smaksak, även rouge. Det finns varma, kalla, skimriga och matta toner och de appliceras lättast med svamp eller borste. Allt är individuellt, men ett neutralt rouge som passar de flesta är INIKA’s Mineral Blush Puff Pots.

Mineral Blush Puff Pot - rouge - INIKA Organic
Dessa olika rouge finns i två nyanser och ger ett naturligt och friskt utseende. De är väldigt mjuka och krämiga att jobba med, samt att de är pigmenterade. Just till denna produkt behövs heller ingen applikator som borste eller svamp då det följer med en puff som är speciellt framtagen för att arbeta bra ihop med dessa mineralpuder. Du duttar lätt med puffen där du vill ha rouge. Puffen släpper ifrån sig produkt jämnt så att det inte blir fläckigt och skarpt.

Mineral Blush Puff Pot - rouge - INIKA Organic

För att förbättra din rougekunskap kommer här fem snabba och enkla tips:

  • Rouge är inget solpuder. Det ska endast ge en liten touch av färg, så använd inte en för mörk färg., eller för mycket produkt.
  • För att komma åt mindre partier rekommenderas en rund borste. Vilken tur att Blush Puff Pot har det!
  • Följ kindbenets naturliga form så att rouget gör det det ska – lyfta upp.
  • Rouget ska inte appliceras för långt in mot näsan. Tips: Två fingrar från näsvingen mot kinden ska vara rougefria.
  • För att tydligare se hur ditt kindben är format, le brett när du applicerar rouget. Använd dig av duttande/cirkulära rörelser.

Lycka till!