Hur du använder en Beauty Blender

Mitt favoritredskap för att applicera foundation, concealer och löspuder är  en Beauty Blender. Man kan självklart använda den till mycket mer än så. Krämrouge, krämhighlighters eller dagkrämer till exempel. Ett till tips är att applicera brun utan sol i ansiktet med en svamp av denna sort, så du slipper ojämnheter det lätt kan bli om man applicerar brun utan sol med händerna eller en handske.

Beauty Blenders tog världen med storm förra året och idag kan du se att nästan varje makeup-artist använda sig utav dem. Trots att den först kom för nio år sedan så fick den sitt stora genombrott nyligen. Den ägg-formade svampen finns i många varianter och tillverkas av många olika företag, världen över. På Piggabutiken.se har vi Dr.Hauschkas Beauty Blender och den har blivit en stor favorit hos mig personligen. Jag tycker om den mer än en del tidigare jag haft då den känns aningen tjockare och ordentligare. En del svampar av detta slag kan kännas plastiga, tunna och billiga. Det gör verkligen inte denna. Om du tänker dig en dunkudde jämfört med en halvdan bomullskudde, så känns Dr.Hauschkas svamp jämför med en del andra jag testat.

Det viktigaste du inte får glömma när du använder sig utav en Beauty Blender är att den måste blötas innan du applicerar något med den. Du gör det smidigt genom att hålla den under en kran med rinnande vatten tills den är helt genomblöt. Sedan kramar du ur vattnet som den inte tagit åt sig. Här väljer du själv hur blöt eller torr du vill ha den men den får inte vara för torr, då förlorar du syftet med att blöta den från början. Och syftet med att blöta svampen är att den då jämnar ut produkt bättre, ger ett mer slätt resultat samt suger upp den foundation som inte behövs. Den blandar helt enkelt ut din produkt bättre om den är fuktig, än om den är torr. Den blir även aningen hård när den är torr. När du blöter den blir den större och mycket mjukare, samt skönare att arbeta med. Det gör även att produkten du applicerar, vare sig det är foundation eller puder, sjunker eller smälter in i huden finare och ger ett mer “airbrushed” resultat.

Ett till viktigt “måste” med Beauty Blenders är att du inte drar med dem på ansiktet som du kanske gör med en foundationpensel. Du duttar istället in produkten, mjukt och med snabba, lätta tag. Det gör att foundationen ser mer ut som hud än ett lager smink. Med dess ägg-form kommer du även åt de mer svåråtkomliga ställena så som runt näsanvingarna och i innervrån av ögonen. En Beauty Blender är dessutom bra för att täcka eventuella misstag under sminkningens gång. Om du till exempel råkat applicera en concealer med helt fel nyans så behöver du inte ta bort allt smink och börja om. Dutta in det med svampen, med lite foundation på, och ditt misstag är borta på nolltid. Du sparar både tid och tålamod.

Eftersom att en sådan här svamp är så extremt användbar till så mycket tycker jag absolut att det är en bra investering. Även om du inte sminkar dig kan du som sagt använda den till en hel del andra saker. Köp dig en Beauty Blender du med och upptäck dess fantastiska egenskaper!

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *