Recept

Istället för mjölk – Gör din egen växtdryck!

Trenden att konsumera växtbaserade produkter istället för mejeriprodukter har blivit allt större! Idag finns det ett stort utbud i mataffärer – allt från havredryck till mandel, nöt och kokosdryck. Många har märkt att man mår bättre utan mejeriprodukter vilket också har ökat efterfrågan på dessa produkter. Numera är de flesta osötade också vilket är väldigt bra! Men egentligen är det busenkelt att göra sin egen växtdryck. Det är bra mycket billigare och mer näringsrikt! Recept på hemmagjord mandeldryck, cashewdryck och havredryck kommer här.

Mandeldryck:

Recept

Blötlägg 3 dl mandlar i 8 timmar (över natten är smidigast). Skölj av och skala om de inte redan är skalade. Mixa sedan med 1 liter vatten, 1 nypa salt o 1 nypa vaniljpulver. Sila i nötmjölkspåse och häll upp i glasflaska. Klart!

Cashewdryck:

Recept

Cashewnötterna behöver ej blötläggas och inte silas. Mixa 3 dl cashewnötter med 1 liter vatten, 1 nypa salt och 1 nypa vaniljpulver. Häll upp i glasflaska. Också klart! Så enkelt och gott (:

Havredryck:

Recept

Mixa 2,5 dl havregryn med 1 liter vatten, 1 nypa salt, 1 nypa vaniljpulver, honung som sötning och lite mct olja till en slät dryck. Använd sedan en nötmjölkspåse eller en sil för att separera vätskan från pulpan. Om du vill späda ut havredrycken kan du bara tillsätta lite mer vatten. Då var den också klar, busenkelt!

Recept

Och du, släng inte pulpan (det som silas bort)! Denna kan du tillsätta i din gröt eller när du bakar bröd till exempel. Jag använde min till morgongröten samt avnjöt min egengjorda mandeldryck till detta, mums!

Du hittar fler liknande recept i Nillas bok – 7 steg till ett friskare jag

Stort lycka till!

Kram Katarina

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *