kliande hårbotten - blankt hår - q for skin - hårborste

Klåda i hårbotten hos barn och ungdomar

Kan det killa i hårbotten även hos barn och ungdomar? Såklart! Här är en berättelse om Wilma 12år och hur hon får bukt på sina besvär.

kliande hårbotten - blankt hår - q for skin - hårborste

Detta är Wilma. Hon äter svartvinbärskapslar som näringsstöd inifrån, bra ren kost, hon använder milda schampo utan SLS eller eteriska oljor. Ändå kommer det kli ibland. Varför då?

I vår hårbotten bor det svamp. Den ska bo där, vi lever i symbios med den men biland får den fäste och blir lite dominant vilket orsakar klåda. När nu Wilma tränar 5ggr/v och inte varje gång har fått med sig schampot (det kan ju vara jobbigt när man ska packa sin egen bandytrunk/ gympapåse att få med sig ALLA saker…) blir det lite svett kvar och efter några dagar är “kliet” ett faktum.

Tur att både Wilma och jag har en lösning som funkar för oss! På kvällen smörjer vi hårbotten med en olja, Nourishing Oil för att ge extra näring till hårbotten samt att mjuka upp ev beläggningar. Så sover hon med den i. På morgonen borstar vi hår och hårbotten med den underbara borsten från Q for Skin som mjukt peelar bort beläggningar samt ökar mikrocirkulationen så att blodcirkulationen ökar och med blodet kommer näringen via kapillärerna ut till huden.

kliande hårbotten - blankt hår - q for skin - hårborste

Faktiskt så kan kamning av hår på sina barn vara en mysig stund! Jag lovar, detta blir mer som mysig massage och brukar uppskattas! Sen avslutar vi med att tvätta med Quick Relief Schampo följt av balsam från samma märke. Detta upprepas varje dag i någon vecka så brukar problemet vara löst!

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *