Q for Skin

Undvik att bränna sönder din hud i sommar!

Nu kommer solen! Så underbar, så efterlängtad, så skön och så lurig… Har du lätt för att bränna dig bör du ta del av tipsen nedan!

Vet du om att du ska vara långa pass i solen så självklart rekommenderar jag solskydd, medför dig då lämplig faktor. Det är dock lätt att man, i all iver att göra rätt och inte få solskador, krämar på varenda sekund du vistas utomhus. Detta kommer medföra att den D-vitamin vi så länge väntat på (typ sedan i september) inte kan absorberas! Så sorgligt, att det som ger liv här på jorden skrämmer oss så pass att vi skyddar oss rakt in i fördärvet. Vi måste få solljus på vår kropp, annars dör vi! Inte allt på en gång kanske men det tror jag du förstår. Vi bor ju i Sverige och här om någonstans vet vi ju att lagom är bäst. Lagom kan vara att va i solen utan solskydd så länge man inte blir röd. För vissa är det 15 min andra en hel dag beroende på hudtyp och pigmentering.

Det jag absolut tycker du ska göra är att ta hand om huden innan så att din kropp är förberedd på solen samt ta hand om den efter att du vistats i solen. Själv är jag en riktig lintott och har tyvärr åtskilliga gånger i min ungdom bränt upp så gott som hela mig, blivit knallröd, fjällat bort alltihopa och sedan varit tillbaka på ruta noll igen.. Så meningslöst!

Havtornskapslar

Nu för tiden vet jag bättre! Jag grundar hela året med det bästa “skydd” inifrån jag kan ge min hud, nämligen med Havtornskapslar från Q for Skin! De ger mig fettsyror som min hud behöver, alla olika typer av karotener (inte bara betakaroten) samt runt 200 bioaktiva ämnen som hjälper och stöttar hela min kropp vid stress. WOW, vilken grej, tänker du kanske nu?! Ja, jag vet så himla smart, precis så som naturen har skapat det just för oss skandinaver med “blekfishud” (faktiskt alla andra också). Naturen vet bäst!

Anti-stress

Sen är det så smart att Q for Skin har lyssnat på moder natur och tagit fram en underbar multikräm just med havtornsolja i (samt massor av annat som just huden kan behöva) till mitt lilla ansikte! Det är ju oftast det som är mest utsatt för väder och vind eftersom vi inte klär på det i samma utsträckning som resten av kroppen. Detta är en multikräm, vilket innebär att du kan ha den både som -dag-natt och ögon-kräm. Passar ju toppen på sommaren om man vill åka på semester utan att plocka med hela badrumsskåpet! Krämen jag talar om heter Anti-Stress Cream, vilket antyder att den även är toppen för en obalanserad, stressad hud.

Havtornskapslar och kräm

Så sammanfattningsvis, så här gör jag för att låta min hud njuta av försommaren:

  1. Äter Havtornskapslar varje dag alla dagar om året, men med fördel ökar jag doseringen under vår/ sommar.
  2. Smörjer mig med Anti-Stress Cream morgon och kväll
  3. Samt kompletterar med ett naturligt solskydd om jag ska vistas länge i direkt solljus.

Klart! Lycka till med din hudvård och njut av sommaren (:

Kram Pigga-Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *