Torra slemhinnor - Q for skin

Tips till dig med torra slemhinnor!

Jag vill prata om ett problem som oftast lids av i det tysta. Något som alla kvinnor/tjejer/damer lider av mer eller mindre vid fler eller färre tillfällen i livet, torra slemhinnor! Att ha torra, sköra slemhinnor kan försämra livskvaliteten avsevärt. Det kan leda till att man lättare får urinvägsbesvär som inkontinens och urinvägsinfektion. Smärta vid samlag eller kanske bara av att cykla, åka hoj eller gå på spinning. Beroende på vart man befinner sig i livet kan det te sig lite olika vad man får för symtom, orsaken är dock ofta samma.

Det fattas fettsyror, både på och i huden och slemhinnorna. För att vår inre hud ska kunna hålla fukten behövs tillgång på fettsyror. Om du i din kost inte får i dig dessa kommer din kropp att prioritera vad som ska få dessa dyrbara godbitar och där kommer hjärnan vinna alla dagar i veckan över slemhinnorna. Kanske tur det… Men faktum kvarstår, vi får brist på byggstenar i underlivet.

Men då borde ju alla som lever fettsnålt ha problem med underlivet? och de som äter mycket fett inte? Så lätt är det naturligtvis inte. Det måste vara rätt sorts fettsyror och vi måste tvätta med snälla tensider (det som gör rent i tvål och schampo) som inte förstör den delikata miljön där nere.

Så vad gör vi nu då? Är det kört bara för att vi blir äldre? Har hormonella obalanser? Älskar att cykla eller bara vill ha sex ibland? Nej såklart inte, det finns hopp!

Q for Skin har under flera år tittat på olika sett att hjälpa vår hudkostym, både på in- och utsidan. Vad de har funnit är att om man tillför ett näringstillskott av dessa fettsyror både via kapslar som man sväljer och via att man smörjer sina slemhinnor från utsidan samt tvättar med något så snällt och milt att det inte bråkar med miljön i underlivet, så kan man faktiskt bli så oändligt mycket bättre. Hur mycket beror på dig, vina val och dina möjligheter. Men det finns hopp för ALLA!

Torra slemhinnor - Q for skin

De produkter jag talar om är :

Just nu finns även ett färdigt paket med Hair & Body Shampoo och Blackcurrant Oil för 334kr (värde 384kr). Du hittar det här!

Simpel as that! Lycka till och hör gärna av dig om du vill ha mer personlig rådgivning. Jag hjälper dig gärna, för jag tycker at det borde vara en mänsklig rättighet att ha ett njutbart underliv genom hela livet!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *